Bezstarostná krása detailní složení

Ingredients

Argania Spinosa Kernel Oil (arganový olej), Brassica Oleracea Italica Seed Oil (brokolicový olej), Oryza Sativa Bran Oil (rýžový olej), Caryodendron Orinocense Seed Oil (cacay olej), Squalane (olivový skvalan), Ricinus Communis Seed Oil (ricínový olej), Camellia Oleifera Seed Oil (kaméliový olej), Simmondsia Chinensis Seed Oil (jojobový olej), Sclerocarya Birrea Seed Oil (marulový olej), Moringa Oleifera Seed Oil (moringový olej), Adansonia Digitata Seed Oil (baobabový olej), Avena Sativa Kernel Oil (ovesný lipidový olej), Calodendrum Capense Nut Oil (yangu olej), Punica Granatum Seed Extract (extrakt z granátového jablka), Hippophae Rhamnoides Extract (extrakt z rakytníku), Helianthus Annuus Seed Oil (slunečnicový olej), Tetrahexyldecyl Ascorbate (vitamín C), Retinyl Palmitate (vitamín A), Tocopherol (přírodní vitamín E), Amber Extract (extrakt z jantaru), Boswellia Carterii Resin Extract (extrakt z kadidla), Helichrysum Italicum Flower Oil (éterický olej slaměnka), Pelargonium Roseum Leaf Oil (éterický olej geránium), Pogostemon Cablin Leaf Oil (éterický olej pačuli), Commiphora Myrrha Resin Extract (extrakt z myrhy), Rosa Damascena Flower Oil (absolue z růže damascénské), Limonene*, Citronellol*, Geraniol*, Eugenol*, Citral*, Linalool*.
* přirozeně obsaženo v éterických olejích  

Arganový olej LZS, BIO

V současné době velmi populární olej, který se lisuje z plodů argánie trnité rostoucí v Maroku. Má silné regenerační a zvláčňující účinky, napomáhá vyhlazování vrásek a drobných jizviček. Je vhodný pro citlivou, suchou a zralou pleť.

Baobabový olej LZS

Baobaby se přirozeně vyskytují na Madagaskaru, v západní Africe a v Austrálii. Olej z jejich plodů je bohatý na omega 3, 6 a 9 mastné kyseliny a také na vitamíny A, D a F. Má velmi silné antioxidační schopnosti a pokožce navrací pružnost, čímž intenzivně redukuje vrásky a jemné linky. Celkově přispívá k regeneraci a zklidnění. 

Brokolicový olej LZS, BIO

Lehký, silně hydratující olej s výrazným působením proti stárnutí pokožky. Obsahuje ojedinělé množství mastných nenasycených kyselin a vitamínů A, C, K a B.

Cacay olej LZS

Tento olej je velmi dobře známý domorodými národy v Amazonii, které ho po staletí používají. Naše kultura jej poznala teprve nedávno, ale již byl v klinických studiích prokázán jeho silný účinek proti stárnutí pleti, čímž získal svůj věhlas a ocenění v In-Cosmetics 2017. Důvodem je výjimečný obsah nenasycené mastné kyseliny linolové, vitamínu E a retinolu. Anti-age efekt se projevuje zejména tím, že pokožku výrazně revitalizuje, hydratuje, zpevňuje a dodává jí pružnost.

Jojobový olej LZS, BIO

Tento již dlouhodobě vysoce ceněný olej se vyznačuje unikátním poměrem nenasycených mastných kyselin, které dokáží pleť výborně hydratovat a podpořit v obranyschopnosti. Je ideální i pro tu nejcitlivější pokožku.

Kaméliový olej LZS

Obsahuje významné množství antioxidantů, nenasycených mastných kyselin a přírodní skvalen, což z něj dělá vynikající hydratační a revitalizační prostředek pro aknózní, šupinatou nebo jinak problematickou pleť.

Marulový olej LZS

Vzácný olej získávaný z jadérek plodů marulovníku namibijského obsahuje vysoké procento polynenasycených mastných kyselin, které posilují membrány buněk, jež pak lépe dokáží v sobě zadržet vodu. Kromě toho je bohatý na antioxidanty, které pleť chrání před negativním působením slunce a volných radikálů.

Moringový olej LZS

Další ze série vzácných olejů. Je získáván z plodů moringy, jejímž domovem je úpatí Himaláje. Obsahuje kyselinu behenovou, která dokáže zesvětlit pigmentové skvrny, jizvičky a sjednotit barevný tón pleti.

Olivový skvalan

Suchý skvalanový olej se získává z oliv hydrogenací zde se přirozeně vyskytujícího skvalenu (skvalen se také přirozeně nachází v pokožce, jeho úbytek je také jednou z příčin stárnutí pleti).
Skvalan má výborné hydratační, regenerační, antibakteriální a antioxidační vlastnosti. Je nedráždivý a neucpává póry, je tedy vhodný pro všechny typy pleti.

Ovesný lipidový olej LZS

Kdo by to byl řekl, že „obyčejná“ zrnka ovsa v sobě skrývají tolik jedinečných a pro pokožku cenných látek. Patří mezi ně mastné kyseliny, ceramidy a fosfolipidy. Díky nim se olej skvěle vstřebává a přesto podporuje přirozenou bariérovou funkci pokožky, navíc ji zvlhčuje, zjemňuje a vyživuje.

Ricínový olej LZS

Ricínový olej vyniká hojivými účinky, a to díky velmi vysokému obsahu kyseliny ricinolejové, která se v žádném jiném oleji nenachází. Je obzvláště vhodný pro suchou a podrážděnou pokožku.

Rýžový olej LZS, BIO

Další z řady olejů bohatých na mastné nenasycené kyseliny, které velmi účinně působí proti volným radikálům. Tento olej zvyšuje pevnost a pružnost pokožky a tím předchází vzniku vrásek. 

Slunečnicový olej LZS

V tomto případě není přidán cíleně pro svoje účinky, ale je součástí jednoho z extraktů a ve výrobku je ho stopové množství.

Yangu olej LZS

Další z exotických olejů, který se získává z plodů topělce, jehož domovem je jižní Afrika. Je bohatý na esenciální mastné kyseliny, zejména pak na kyselinu olejovou, která pleť chrání před negativními účinky volných radikálů a působí proti předčasnému stárnutí pleti. 

Extrakt z granátového jablka BIO

Velmi oblíbené granátové jablko obsahuje extrémně vysoký obsah antioxidantů, které působí proti negativním účinkům volných radikálů, pokožku regenerují, dodávají jí pružnost a tím vyhlazují vrásky. Je vhodný na suchou, podrážděnou nebo poškozenou pokožku. .

Extrakt z jantaru

Je považován za "elixír mládí", neboť opět působí proti volným radikálům, navíc má antimikrobiální účinky, podporuje buněčné dýchání a přirozenou detoxikaci buněk.

Extrakt z kadidla BIO

Kadidlová pryskyřičná vůně působí zejména na zklidnění mysli a psychickou pohodu člověka. Pleť jemně tonizuje a regeneruje.

Extrakt z myrhy BIO

Pryskyřičná silice s protizánětlivými a antioxidačními účinky. Dokáže uvolnit tělo i emoce. Překrásně kouřově a teple voní. 

Extrakt z rakytníku BIO

Opět olej s vysokým obsahem esenciálních mastných kyselin, vitamínu E a dalších výživných a biologicky aktivních látek. Má silné regenerační a antioxidační vlastnosti, zejména rychle zklidňuje pokožku podrážděnou sluncem. 

Pro zajímavost: Používáme převážně extrakty z rostlin získané tzv. superkritickou extrakcí pomocí CO2. A proč? Protože je nejčistší a nejúčinnější. K této extrakci se totiž používá nad kritickou teplotu (31 °C) stlačený CO2, který je v tomto stavu díky své vysoké hustotě schopen až z 95 % rozpouštět a extrahovat účinné látky z rostlinného materiálu, což je násobně víc než běžným lisováním. Při tomto způsobu extrakce se navíc zbytečně nezvyšuje teplota, která by snižovala kvalitu získávaných látek a ani není použita žádná chemická látka, která by zanechávala jakékoliv zbytky ve výsledném produktu. Z použité rostliny se tak získá naprosté maximum účinných látek tou nejšetrnější možnou cestou.

Vitamín A

Vitamín A podobně jako vitamín C v buňkách podporuje přirozenou tvorbu kolagenu, čímž získávají svou pružnost a vyhlazují se vrásky, linky či jizvičky. Také působí depigmentačně.

Vitamín C neboli tetrahexyldecyl ascorbate

Vitamín C je známý, velmi silný antioxidant, zásadním způsobem působí proti negativním vlivům vnějšího prostředí, zejména pak volných radikálů. Také stimuluje produkci kolagenu, čímž pokožka získává zpět svou pružnost. Je výborným pomocníkem při zesvětlování pigmentových skvrn, sjednocení barevného tónu pokožky a celkovém jejím projasnění. Námi používaný sulfát je jedna z nejstabilnějších a nejméně dráždivých forem vitamínu C, který proniká hluboko do spodních vrstev pokožky. 

Přírodní vitamín E čili tocopherol

Vitamín E je poměrně silný antioxidant, pomáhá tedy pokožce vypořádat se s volnými radikály a energií z UV záření. V přírodních kosmetických výrobcích má díky této vlastnosti funkci konzervantu, neboť prodlužuje jejich životnost. Používáme tocopherol pouze té nejvyšší kvality, extrahovaný z GMO free slunečnicového oleje. 

Absolue růže damascénská

Velmi oblíbený, avšak velmi drahý, ženský olej, který dokáže skvěle zharmonizovat nevrlou ženskou náladu, pozdvihnout ducha a dodat optimismus. Suchou, citlivou i zralou pokožku zjemňuje, vyhlazuje, regeneruje a zklidňuje.

Éterický olej geránium BIO

Geránium je čistě ženský olej vynikající svými harmonizačními účinky v době hormonální nerovnováhy. Kromě toho na pokožku působí regeneračně, zklidňuje ji a dezinfikuje. Pomáhá s hojením jizviček a popálenin. Vůně tohoto oleje je sladce bylinná a připomíná růži. 

Éterický olej pačuli

Tento olej napomáhá regeneraci zánětů, je tedy vhodný zejména pro péči o aknózní pokožku.   

Éterický olej slaměnka BIO

Tento vzácný éterický olej s medově teplou vůní má silné regenerační a hydratační účinky, posiluje tvorbu kolagenu v buňkách a opět působí proti volným radikálům. Urychluje vstřebávání otoků, podlitin a modřin.  

Zpátky k detailu produktu Bezstarostná krása >>