Něžná paní Ovesná - detailní složení

Ingredients

Mangifera Indica Seed Butter (mangové máslo), Borago Officinalis Seed Oil BIO (brutnákový olej), Cannabis Sativa Seed Oil (konopný olej), Oenothera Biennis Oil BIO (pupalkový olej), Avena Sativa Kernel Oil (ovesný lipidový olej), Avena Sativa Kernel Flour (koloidní oves), Glycerin (rostlinný glycerin), Persea Gratissima Oil (avokádový olej), Phytosterols (rostlinné steroly), Avena Sativa Kernel Extract (ovesný extrakt), Echium Plantagineum Seed Oil (hadincový olej), Olea Europaea Fruit Oil BIO (olivový olej), Tocopherol (přírodní vitamín E), Helianthus Annuus Seed Oil (slunečnicový olej), Caprylic/Capric Triglyceride (kaprylové/kaprinové triglyceridy), Calendula Officinalis Flower Extract BIO (extrakt z měsíčku lékařského), Cannabidiol (CBD, extrakt z konopí) 

Mangové máslo LZS

Toto máslo nabité výživnými látkami je získáváno z plodů ovocného stromu mangovníku, jehož původem je Indie. Obsahuje ohromné množství antioxidantů, které chrání naši pokožku před poškozením vnějšími vlivy. Díky obsahu nenasycených mastných kyselin a fytosterolů vyniká svými hydratačními, zklidňujícími, zjemňujícími a regeneračními vlastnostmi. Hojí různé kožní vyrážky, dermatitidy, ekzémy, podráždění, drobné ranky, popáleniny i omrzliny. Vyhlazuje kůži poškozenou jizvami, vředy či striemi. Na pokožce rychle taje, snadno se vstřebává a nezanechává pocit mastnoty. 

Avokádový olej LZS + fytosteroly

Čistě rostlinný komplex bohatý na fytosteroly na bázi avokádového a olivového oleje. Fytosteroly aktivně regulují zánětlivé procesy, regenerují a obnovují poškozenou pokožku, udržují vodu v pokožce.

Brutnákový olej LZS

Jeden z nejlepších zklidňujících olejů vhodných právě také pro ekzematickou pokožku. Zmírňuje různé druhy podráždění a svědění pokožky, snižuje zarudnutí, posiluje kožní bariéru, stimuluje její regeneraci a obnovuje elasticitu.

Hadincový olej

Další olej z rostliny z čeledi brutnákovitých, obsahující velké množství polynenasycených omega-3 a omega-6 kyselin, které velmi účinně pomáhají opravit ochrannou bariéru pokožky, čímž výrazně přispívá k udržení hydratace a snížení drsnosti pokožky. 

Konopný olej LZS

Olej dobře známý pro svůj vysoký podíl omega mastných nenasycených kyselin, jež se pyšní mnohými, u podrážděné, problematické a ekzematické pokožky žádanými, vlastnostmi. Na příklad zvyšují její odolnost a obranyschopnost, a navíc ji velmi zdatně dokáží zregenerovat. 

Olivový olej LZS, BIO

Jeden z nejznámějších rostlinných olejů, který najdeme snad v každé kuchyni. Je nabitý mastnými kyselinami omega-3 a omega-6, vitamíny, minerály a antioxidanty a díky nim pleť krásně vyživí, zregeneruje a zklidní

Ovesný lipidový olej LZS

Kdo by to byl řekl, že „obyčejná“ zrnka ovsa v sobě skrývají tolik jedinečných a pro pokožku cenných látek. Patří mezi ně mastné kyseliny, ceramidy a fosfolipidy. Díky nim se olej skvěle vstřebává a přesto podporuje přirozenou bariérovou funkci pokožky, navíc ji zvlhčuje, zjemňuje a vyživuje.

Pupalkový olej LZS, BIO

Obsahuje vysoké množství nenasycené mastné kyseliny gama-linolenové, která je nezbytná pro regeneraci pokožky. Kromě toho olej pokožku zkliďnuje, zjemňuje a zvláčňuje.

Slunečnicový olej LZS

V tomto případě není přidán cíleně pro své účinky, ale je součástí jednoho z extraktů, a ve výrobku je ho stopové množství. 

Koloidní oves BIO

Oves se dá využít pro péči o pokožku úplně celý a použití ovesných vloček pro speciální koupele v péči o ekzematickou pokožku je mezi ekzematiky rozšířené. Jejich účinek je však oproti účinkům tzv. koloidního ovsa výrazně slabší. Koloidní oves je velmi jemný, neshlukující se prášek, namletý z celého ovesného zrna včetně otrub, díky nimž získává krém žlutou barvu a má prokazatelně antihistaminický (proti-alergenní) a antipuritický (proti-svědicí) účinek. Náš koloidní oves má navíc certifikace Ecocert a Cosmos.

Rostlinný glycerin

Rostlinný glycerin je přirozenou součástí rostlinných olejů, je lidskému tělu velmi blízký. Pokud je ve výrobku ve správném množství, pak je to obrovský pomocník při hydrataci pokožky. Při vyšších koncentracích může pokožku naopak dehydrovat tím, že z hlubších vrstev kůže vytáhne vodu ven.
Ovesné hedvábí

Aktivní ovesný extrakt

Čistý aktivní extrakt ze semen ovsa má silné hojivé a regenerační účinky na kůži. Velmi rychle a snadno se vstřebává a kůži dodává chybějící ceramidy, fosfolipidy a další životodárné látky. Zpomaluje tak proces stárnutí buněk, dokáže pokožce navrátit pevnost, pružnost a zdravý vzhled. Zklidňuje podráždění a obnovuje správné funkce pokožky, včetně jejího bariérového působení. Látka je certifikována k použití v přírodní kosmetice, Ecocert a Cosmos.

CBD - extrakt z konopí + kaprylové/kaprinové trygliceridy

Velmi účinnou složkou technického konopí je cannabidiol (CBD), který se stal v posledních letech doslova hitem. Má prokazatelné hojivé účinky na pokožku, zpomaluje její stárnutí, urychluje hojení, účinně snižuje svědění a zčervenání. Používáme 10% CBD v nejpříhodnějším nosném oleji (caprylisu), který pokožku změkčuje. 

Extrakt z měsíčku lékařského BIO

Měsíček lékařský je náš miláček. Fantasticky zklidňuje všechny druhy podráždění, zarudnutí, podporuje přirozenou tvorbu kolagenu a navíc je citlivou i ekzematickou pokožkou velmi dobře snášen.

Pro zajímavost: Používáme převážně extrakty z rostlin získané tzv. superkritickou extrakcí pomocí CO2. A proč? Protože je nejčistší a nejúčinnější. K této extrakci se totiž používá nad kritickou teplotu (31 °C) stlačený CO2, který je v tomto stavu díky své vysoké hustotě schopen až z 95 % rozpouštět a extrahovat účinné látky z rostlinného materiálu, což je násobně víc než běžným lisováním. Při tomto způsobu extrakce se navíc zbytečně nezvyšuje teplota, která by snižovala kvalitu získávaných látek a ani není použita žádná chemická látka, která by zanechávala jakékoliv zbytky ve výsledném produktu. Z použité rostliny se tak získá naprosté maximum účinných látek tou nejšetrnější možnou cestou.

Přírodní vitamín E čili tocopherol

Vitamín E je poměrně silný antioxidant, pomáhá tedy pokožce vypořádat se s volnými radikály a energií z UV záření. V přírodních kosmetických výrobcích má díky této vlastnosti funkci konzervantu, neboť prodlužuje jejich životnost. Používáme tocopherol pouze té nejvyšší kvality, extrahovaný z GMO free slunečnicového oleje.

ZPÁTKY K DETAILU PRODUKTU NĚŽNÁ PANÍ OVESNÁ >>