Bubla bublá - pěna do koupele pro celou rodinu detailní složení

Ingredients

Aqua (voda), Disodium Cocoamphodiacetate (tenzid odvozený z kokosového oleje), Coco-Glucoside (tenzid odvozený z kokosového oleje), Decyl Glucoside (cukerný tenzid), Pentylene Glycol (z kukuřice), Lauryl Glucoside (tenzid z glukózy), Polyglyceryl-10 Laurate (ester kyseliny laurové), Babassu Oil Polyglyceryl-4 Esters (ve vodě rozpustný babassu olej), Caprylyl/Capryl Glucoside (tenzid odvozený z glukózy), Glyceryl Caprylate (glyceryl kaprylát), Gluconolactone (přírodní látka z kyseliny laktonové), Punica Granatum Seed Extract (extrakt z granátového jablka), Xanthan Gum (xantanová guma), Tocopherol (přírodní vitamín E), Bisabolol (výtažek z heřmánku), Citric Acid (kyselina citronová), Rosmarinus Officinalis Leaf Extract BIO (extrakt z rozmarýnu), Helianthus Annuus Seed Oil (slunečnicový olej), Pelargonium Roseum Leaf Oil BIO (éterický olej geránium), Cinnamomum Camphora Linalooliferum Wood Oil (éterický olej z kafrovníku typ linalool), Citrus Reticulata Peel Oil BIO (éterický olej červená mandarinka), Linalool*, Limonene*, Citronellol*, Geraniol*
*přirozené složky obsažených éterických olejů

Demineralizovaná voda

Jeden z mála našich produktů, v jehož základu najdete vodu. Používáme kvalitní vodu demineralizovanou, tedy zbavenou všech iontově rozpustných látek a křemíku, pH neutrální a vhodnou k použití ve zdravotnictví.

Disodium cocoamphodiacetate - tenzid odvozený z kokosového oleje 

Velmi jemný povrchově aktivní tenzid odvozený z mastné kyseliny kokosového oleje. Je vhodný pro nejcitlivější pokožku včetně dětské. Pleť výborně čistí bez jakéhokoliv vysušování a nedráždí oči. 

Coco-glucoside - tenzid vyrobený z kokosového oleje

Šetrný a jemný tenzid vyrobený z kokosového oleje je vhodný pro velmi citlivou pokožku, kterou čistí bez vysušování. Vytváří velmi jemnou pěnu, dobře čistí a nahrazuje tak výborným způsobem chemické látky jako např. SLS (Sodium Lauryl Sulfate), SLES (Sodium Laureth Sulfate) apod. Je plně biologicky odbouratelný. 

Decyl glucoside -  tenzid z kukuřice a kokosového oleje

Šetrný a citlivou pokožkou dobře snášený tenzid rostlinného původu je vyroben reakcí glukózy (z kukuřičného škrobu) a mastného alkoholu (z kokosových ořechů). Nevysušuje pokožku a udržuje její rovnováhu. 

Pentylen glykol

Pentylen glykol je alkohol vyráběný z cukrové třtiny nebo kukuřice. Používá se jako rozpouštědlo s výbornými hydratačními schopnostmi. Je certifikován mezinárodní společností Ecocert jako zcela bezpečný a lze jej použít v přírodní kosmetice. 

Lauryl Glucoside

Šetrný tenzid navozující bohatou pěnu je skvěle snášen i citlivou a dětskou pokožkou. Je odvozen z glukózy a je velmi snadno biologicky odbouratelný. 

Polyglyceryl-10 Laurate 

Ester kyseliny laurové a Polyglycerinu-10 udržuje pokožku jemnou a v dobré kondici. Používá se mimo jiné jako zahušťovadlo. Může být syntetický i rostlinný. Ten námi používaný je vyráběn výhradně z rostlinných surovin, bez škodlivých PEGů. Dobře biologicky odbouratelný.

Babassu Oil Polyglyceryl-4 Esters

Derivát oleje z brazilského stromu babassu, který je díky esterifikaci dobře dispergovatelný ve vodě (tj. snadno se v ní rozptýlí). Díky způsobu zpracování neztrácí své skvělé čisticí a zvláčňující schopnosti a je bohatý na mastné kyseliny. Tento derivát oleje je bez škodlivých PEG (sloučeniny PolyEthylenGlykolu) a je certifikován mezinárodní společností Ecocert a Cosmos jako zcela bezpečný a lze jej použít v přírodní kosmetice.

Caprylyl/Capryl Glucoside

Jeden z nejjemnějších čisticích prostředků vhodný pro dětskou pokožku. Odvozený z glukózy, výborně biologicky odbouratelný. 

Glyceryl kaprylát

Přírodní konzervant (alkohol) odvozený z glycerinu. 

Xantanová guma

Vzniká fermentací kukuřičného škrobu a používá se jako zahušťovadlo. 

Slunečnicový olej LZS

V tomto případě není přidán cíleně pro svoje účinky, ale je součástí jednoho z extraktů a ve výrobku je ho stopové množství.

Kyselina citronová

Ovocnou kyselinu citronovou do svých kosmetických výrobků přidáváme z důvodu úpravy pH, má však také antibakteriální a antimykotické účinky.

Gluconolactone

Přírodní látka, která vzniká odpařením vodní složky z kyseliny glukonové, se v přírodě běžně vyskytuje například v medu, víně, mateří kašičce aj. Výborně hydratuje pokožku, urychluje odstraňování odumřelých buněk a pleť zanechává zářivou, ohlazenou a omlazenou. Tato poly-hydroxykyselina je k pleti výrazně šetrnější než dráždivé AHA kyseliny (alfa-hydroxykyseliny či ovocné kyseliny).

Přírodní vitamín E neboli tocopherol

Vitamín E je poměrně silný antioxidant, pomáhá tedy pokožce vypořádat se s volnými radikály a energií z UV záření. Mimo to také podporuje regeneraci a zpomaluje stárnutí buněk. Používáme tocopherol pouze té nejvyšší kvality, extrahovaný z GMO free slunečnicového oleje.

Výtažek z heřmánku neboli bisabolol

Bisabolol je hlavní složka heřmánku, která mu dává jeho úžasné léčivé vlastnosti. Má regenerační, protizánětlivé a antimikrobiální účinky, čímž výrazně zlepšuje stav šupinaté, podrážděné a citlivé pokožky. Bisabolol by neměl být alergenní, ale pokud trpíte alergií na heřmánek jako takový, doporučujeme sérum raději vyzkoušet na malém kousku pokožky.  

Extrakt z granátového jablka BIO

Velmi oblíbené granátové jablko obsahuje extrémně vysoký obsah antioxidantů, které působí proti negativním účinkům volných radikálů, pokožku regenerují, dodávají jí pružnost a tím vyhlazují vrásky. Je vhodný na suchou, podrážděnou nebo poškozenou pokožku.

Extrakt z rozmarýnu BIO

Velmi silný antioxidant, v tomto případě je ho ve výrobku stopové množství, neboť je součástí použitých extraktů. 

Pro zajímavost: Používáme převážně extrakty z rostlin získané tzv. superkritickou extrakcí pomocí CO2. A proč? Protože je nejčistší a nejúčinnější. K této extrakci se totiž používá nad kritickou teplotu (31 °C) stlačený CO2, který je v tomto stavu díky své vysoké hustotě schopen až z 95 % rozpouštět a extrahovat účinné látky z rostlinného materiálu, což je násobně víc než běžným lisováním. Při tomto způsobu extrakce se navíc zbytečně nezvyšuje teplota, která by snižovala kvalitu získávaných látek a ani není použita žádná chemická látka, která by zanechávala jakékoliv zbytky ve výsledném produktu. Z použité rostliny se tak získá naprosté maximum účinných látek tou nejšetrnější možnou cestou.

Éterický olej z kafrovníku, typ linalool

Nádherná květinově-dřevitá nasládlá vůně uklidňuje, snižuje emoční napětí, vyrovnává psychiku. Tento typ kafrovníkového éterického oleje podporuje imunitu a je vhodný. i při dýchacích obtížích. Neobsahuje safrol.

Éterický olej geránium BIO

Geránium je čistě ženský olej vynikající svými harmonizačními účinky v době hormonální nerovnováhy. Kromě toho na pokožku působí regeneračně, zklidňuje ji a dezinfikuje. Pomáhá s hojením jizviček a popálenin. Vůně tohoto oleje je sladce bylinná a připomíná růži. 

Éterický olej mandarinka červená BIO

Příjemný olej intenzivní, ale jemné sladké ovocné vůně získaný lisováním slupek plodu mandarinky. Má dezinfekční a hojivé účinky. Pomáhá hojit starší jizvičky, zejména strie. Mysl a duši dokáže příjemně osvěžit a zároveň zrelaxovat a zharmonizovat.

ZPÁTKY K DETAILU PRODUKTU BUBLA BUBLÁ >>