Pozdravím slunce - opalovací krém SPF 15 detailní složení

Ingredients

Zinc Oxide (oxid zinečnatý), Caprylic/Capric Triglyceride (kaprylové/kaprinové triglyceridy), Helianthus Annuus Seed Oil (slunečnicový olej), Mangifera Indica Seed Butter (mangové máslo), Hydrogenated Ethylhexyl Olivate (etylhexyl z olivového oleje), Carthamus Tinctorius Seed Oil (světlicový olej), Theobroma Cacao Seed Butter BIO (kakaové máslo), Myrica Cerifera Fruit Wax (myrikový vosk), Hydrogenated Olive Oil Unsaponifiables (hydrolizovaný olivový olej), Candelilla Cera (kandelilový vosk), Lanolin Alcohol (alkohol lanolinu), Polyhydroxystearic Acid (kyselina polyhydroxystearová), Tocopherol (přírodní vitamín E), Bisabolol (výtažek z heřmánku), Rosmarinus Officinalis Leaf Extract BIO (extrakt z rozmarýnu), Pelargonium Graveolens BIO (EO geránium), Lavandula Angustifolia Oil BIO (EO levandule), Linalool*, Citronellol*, Geraniol*, Limonene*, Citral*
* přirozené složky obsažených éterických olejů

Oxid zinku (+ kaprylové/kaprinové triglyceridy + kyselina polyhydroxystearová)

Oxid zinečnatý se v přírodě vyskytuje ve formě minerálu. Svými antibakteriálními, protizánětlivými a mírně stahujícími účinky výrazně podporuje hojení kůže (např. při popáleninách, opruzeninách, apod.). Na pokožce vytváří jemný film, který napomáhá její ochraně před škodlivými vnějšími vlivy. Zejména působí jako účinný fyzikální filtr UVA i UVB záření. Toto záření se od částeček zinku odrazí a vůbec se nedostane k pokožce, ta se díky tomu také nepřehřívá. Je velmi jemný, nedráždivý a dobře jej snáší i ta nejcitlivější pleť. My používáme pouze přírodní oxid zinečnatý v nejčistší potravinářské a farmaceutické kvalitě bez nano-částic dispergovaný v caprylisu. Částice oxidu zinečnatého jsou navíc obaleny polyhydroxystearovou kyselinou (odvozená z ricinového oleje), což pomáhá vytvořit požadovanou texturu, jemnost a roztíratelnost krému.

Kakaové máslo LZS, BIO, RAW, GMO free, Fair Trade

Kakaové máslo najdete v kosmetice čím dál častěji. Ono totiž nejen skvěle chutná a voní, ale má také spoustu úžasných vlastností, které by bylo škoda nevyužít. Kakaové máslo je plné antioxidantů, které chrání naši kůži před negativními účinky vnějších vlivů. Dokáže kůži zvláčnit, změkčit a zjemnit. Hojí poškozenou a rozpraskanou kůži, pomáhá předcházet striím a jizvám. Zlepšuje hydrataci a pružnost pokožky. Je vhodné na extra citlivou i ekzematickou pokožku. Využíváme pouze nedeodorizované máslo poměrně vzácné původní odrůdy Criollo, která pochází z Peru, je nešlechtěná a není geneticky modifikovaná.

Mangové máslo LZS

Toto máslo nabité výživnými látkami je získáváno z plodů ovocného stromu mangovníku, jehož původem je Indie. Obsahuje ohromné množství antioxidantů, které chrání naši pokožku před poškozením vnějšími vlivy. Díky obsahu nenasycených mastných kyselin a fytosterolů vyniká svými hydratačními, zklidňujícími, zjemňujícími a regeneračními vlastnostmi. Hojí různé kožní vyrážky, dermatitidy, ekzémy, podráždění, drobné ranky, popáleniny i omrzliny. Vyhlazuje kůži poškozenou jizvami, vředy či striemi. Na pokožce rychle taje, snadno se vstřebává a nezanechává pocit mastnoty.

Hydrolizovaný olivový olej (+ etylhexyl z olivového oleje)

Hydrolýzou upravený čistý olivový olej se stane transparentní s nepatrným aromatem. Velmi rychle se vstřebává do pokožky, nezanechává pocit mastnoty a povrch kůže zanechává matově hedvábně jemný. Látka je certifikována mezinárodní společností NaTrue jako zcela bezpečná a lze ji použít v přírodní kosmetice.

Slunečnicový olej

Kdo by jej neznal, v kuchyni jeden z nejběžněji používaných olejů. Do našich produktů používáme pouze olej ve standardu "high oleic", který obsahuje zvýšené množství kyseliny olejové, je lehký a při vysokých teplotách dlouho stálý. Obsahuje vysoké množství vitamínu E, známého antioxidantu, který pokožce pomáhá v ochraně před působením volných radikálů. Je hojivý a regenerační.

Světlicový olej

Méně známý olej, který se získává lisováním semen světlice barvířské (Carthamus tinctorius). Patří mezi lehké oleje, které se rychle vstřebávají bez pocitu mastnoty. Působí silně regeneračně s anti-aging efektem. Zklidňuje podráždění, zčervenání a přispívá k udržení zdravé hydratace.

Kandelilový vosk

Vosk získávaný z listů pryšce voskodárného (Euphorbia cerifera), jehož domovinou je střední Amerika. Využívá se pro zkvalitnění percepčních vlastností kosmetického produktu. Pokožku zjemňuje a napomáhá její hydrataci. 

Myrikový vosk

Vosk získávaný z plodů voskovníku (Myrica pubescent). Využívá se k zahuštění kosmetických výrobků. Pokožku zjemňuje a napomáhá její hydrataci. 

Alkohol lanolin

Vyrábí se hydrolýzou lanolinu a využívá se jako emulgátor a stabilizátor. Pleť zvláčňuje, zjemňuje a podporuje v hydrataci. 

Bisabolol

Bisabolol je hlavní složka heřmánku, která mu dává jeho úžasné a léčivé vlastnosti. Má regenerační, protizánětlivé a antimikrobiální účinky, čímž výrazně zlepšuje stav šupinaté, podrážděné a citlivé pokožky. Bisabolol by neměl být alergenní, ale pokud trpíte alergií na heřmánek jako takový, doporučujeme sérum raději vyzkoušet na malém kousku pokožky.  

Extrakt z rozmarýnu BIO

Velmi silný antioxidant, pomáhá zachovat čerstvost použitých olejů a másel. 

Pro zajímavost: Používáme převážně extrakty z rostlin získané tzv. superkritickou extrakcí pomocí CO2. A proč? Protože je nejčistší a nejúčinnější. K této extrakci se totiž používá nad kritickou teplotu (31 °C) stlačený CO2, který je v tomto stavu díky své vysoké hustotě schopen až z 95 % rozpouštět a extrahovat účinné látky z rostlinného materiálu, což je násobně víc než běžným lisováním. Při tomto způsobu extrakce se navíc zbytečně nezvyšuje teplota, která by snižovala kvalitu získávaných látek a ani není použita žádná chemická látka, která by zanechávala jakékoliv zbytky ve výsledném produktu. Z použité rostliny se tak získá naprosté maximum účinných látek tou nejšetrnější možnou cestou.

EO geránium BIO

Geránium je čistě ženský olej vynikající svými harmonizačními účinky v době hormonální nerovnováhy. Kromě toho na pokožku působí regeneračně, zklidňuje ji a dezinfikuje. Pomáhá s hojením jizviček a popálenin. Vůně tohoto oleje je sladce bylinná a připomíná růži.

EO levandule BIO

Extrémně jemný a čistý olej získaný z rostlin rostoucích na úpatích francouzských Alp. Má silné antimikrobiální vlastnosti a snižuje podráždění.

Přírodní vitamín E (Tocopherol)

Vitamín E je poměrně silný antioxidant, pomáhá tedy pokožce vypořádat se s volnými radikály a energií z UV záření. V přírodních kosmetických výrobcích má díky této vlastnosti funkci konzervantu, neboť prodlužuje jejich životnost. Používáme tocopherol pouze té nejvyšší kvality, extrahovaný z GMO free slunečnicového oleje.

ZPÁTKY K DETAILU PRODUKTU POZDRAVÍM SLUNCE >>