Půlnoční krása - antiage noční balzám pro všechny typy pleti detailní složení

Ingredients

Mangifera Indica Seed Butter (mangové máslo), Theobroma Grandiflorum Seed Butter (cupuacu máslo), Camellia Oleifera Seed Oil (kaméliový olej), Opuntia Ficus-Indica Seed Oil (opunciový olej), Theobroma Cacao Seed Butter (kakaové máslo), Sclerocarya Birrea Seed Oil (marulový olej), Squalane (skvalan), Tetrahexyldecyl Ascorbate (vitamín C), Ricinus Communis Seed Oil (ricinový olej), Tocopherol (přírodní vitamín E), Helianthus Annuus Seed Oil (slunečnicový olej), Schizandra Sphenanthera Fruit Extract (extrakt z klanoprašky), Sodium Hyaluronate (sodná sůl kyseliny hyaluronové), Vanilla Planifolia Fruit Extract (extrakt z vanilky), Commiphora Myrrha Resin Extract (extrakt z myrhy), Lavandula Angustifolia Oil (éterický olej levandule), Tanacetum Annuum Flower Oil (éterický olej heřmánek modrý), Boswellia Carterii Resin Extract (extrakt z kadidla), Pelargonium x Asperum Flower Oil (éterický olej růžové geránium), Hydrogenated Castor Oil (hydrogenovaný ricinový olej), Leptospermum Scoparium Branch/Leaf Oil (éterický olej manuka), Helichrysum Italicum Flower Oil (éterický olej slaměnka), Linalool*, Citronellol*, Limonene*, Geraniol*
* přirozeně obsaženo v éterických olejích

Cupuacu máslo natur, LZS, BIO, RAW, GMO free

Cupuacu máslo je získáváno lisováním za studena ze semen plodů (ořechů) tzv. amazonské palmy (Theobroma grandiflorum), která je podobná kakaovníku a roste divoce v Brazílii. Cupuacu máslo je velmi ceněné pro své významné hydratační a vyživující vlastnosti. Ve svých molekulách váže vodu až o 120 % víc než lanolin a obsahuje fytosteroly, takže účinně vyhlazuje vrásky, vitalizuje a omlazuje vzhled pleti. Mimojiné také reguluje tvorbu mazu. Máslo se rychle vstřebává, kde v hlubších vrstvách pokožky dlouhodobě účinkuje. Je skvělé zejména na suchou, vysušenou, citlivou, podrážděnou a stárnoucí pleť. 

Kakaové máslo LZS, BIO, RAW, GMO free, Fair Trade

Kakaové máslo najdete v kosmetice čím dál častěji. Ono totiž nejen skvěle chutná a voní, ale má také spoustu úžasných vlastností, které by bylo škoda nevyužít. Kakaové máslo je plné antioxidantů, které chrání naši kůži před negativními účinky vnějších vlivů. Dokáže kůži zvláčnit, změkčit a zjemnit. Hojí poškozenou a rozpraskanou kůži, pomáhá předcházet striím a jizvám. Zlepšuje hydrataci a pružnost pokožky. Je vhodné na extra citlivou I ekzematickou pokožku. Využíváme pouze nedeodorizované máslo poměrně vzácné původní odrůdy Criollo, která pochází z Peru, je nešlechtěná a není geneticky modifikovaná.

Mangové máslo LZS

Toto máslo nabyté výživnými látkami je získáváno z plodů ovocného stromu mangovníku, jehož původem je Indie. Obsahuje ohromné množství antioxidantů, které chrání naši pokožku před poškozením vnějšími vlivy. Díky obsahu nenasycených mastných kyselin a fytosterolů vyniká svými hydratačními, zklidňujícími, zjemňujícími a regeneračními vlastnostmi. Hojí různé kožní vyrážky, dermatitidy, ekzémy, podráždění, drobné ranky, popáleniny i omrzliny. Vyhlazuje kůži poškozenou jizvami, vředy či striemi. Na pokožce rychle taje, snadno se vstřebává a nezanechává pocit mastnoty.

Hydrogenovaný ricinový olej

Reakcí molekulárního vodíku a jiné, zpravidla nenasycené, látky v klasickém ricinovém oleji, tento olej ztuhne a změní se jeho vlastnosti. V kosmetice se využívá k tvorbě emulzí, jako změkčovadlo, rozpouštědlo nebo jako vonná přísada. V tomto produktu slouží jako nosič kyseliny hyaluronové, aby se dostala hlouběji do pokožky, kde pak efektivněji pracuje.

Kaméliový olej LZS

Obsahuje významné množství antioxidantů, nenasycených mastných kyselin a přírodní skvalen, což z něj dělá vynikající hydratační a revitalizační prostředek pro aknózní, šupinatou nebo jinak problematickou pleť.

Marulový olej LZS

Vzácný olej získávaný z jadérek plodů marulovníku namibijského obsahuje vysoké procento polynenasycených mastných kyselin, které posilují membrány buněk, jež pak lépe dokáží v sobě zadržet vodu. Kromě toho je bohatý na antioxidanty, které pleť chrání před negativním působením slunce a volných radikálů.

Olivový skvalan

Suchý skvalanový olej se získává z oliv hydrogenací zde se přirozeně vyskytujícího skvalenu (skvalen se také přirozeně nachází v pokožce, jeho úbytek je také jednou z příčin stárnutí pleti). Skvalan má výborné hydratační, regenerační, antibakteriální a antioxidační vlastnosti. Je nedráždivý a neucpává póry, je tedy vhodný pro všechny typy pleti.

Opunciový olej LZS, BIO

Opravdu vzácný olej získávaný z plodů kaktusu Opuncia. Přezdívá se mu "přírodní botox", protože díky velkému obsahu esenciálních mastných kyselin pleť efektivně tonizuje, vypíná, hydratuje a revitalizuje. Pomáhá vyhlazovat drobné vrásky, zabraňuje šupinatění kůže a stahuje póry. Je ideální pro zralou a stárnoucí pleť. 

Ricinový olej LZS

Ricinový olej vyniká hojivými účinky, a to díky velmi vysokému obsahu kyseliny ricinolejové, která se v žádném jiném oleji nenachází. Je obzvláště vhodný pro suchou a podrážděnou pokožku.

Slunečnicový olej LZS, BIO

V tomto případě není přidán cíleně pro své účinky, ale je součástí jednoho z extraktů a ve výrobku je ho stopové množství.

Kyselina hyaluronová

Běžně se vyskytuje v našem organismu, nejvíce v očním sklivci nebo kůži, právě ve formě solí (nejčastěji sodné). Do své struktury dokáže navázat ohromné množství vody, pokožku tedy velmi účinně hydratuje, čímž ji vypíná, revitalizuje a rozjasňuje. V poškozených buňkách brání ukládání kolagenu a podporuje tak bezjizvenaté hojení tkáně. Je hojivá a podporuje elasticitu kůže. V pokožce působí dlouhodobě, ta tak celý den vypadá jemná a sametově hebká. Sůl kyseliny hyaluronové, kterou používáme, není živočišného původu, ale vznikla bakteriální fermentací bez použití GMO materiálu. 

Přírodní vitamín E čili tocopherol

Vitamín E je poměrně silný antioxidant, pomáhá tedy pokožce vypořádat se s volnými radikály a energií z UV záření. V přírodních kosmetických výrobcích má díky této vlastnosti funkci konzervantu, neboť prodlužuje jejich životnost. Používáme tocopherol pouze té nejvyšší kvality, extrahovaný z GMO free slunečnicového oleje.

Vitamín C čili tetrahexyldecyl ascorbate

Vitamín C je známý, velmi silný antioxidant, zásadním způsobem působí proti negativním vlivům vnějšího prostředí, zejména pak volných radikálů. Také stimuluje produkci kolagenu, čímž pokožka získává zpět svou pružnost. Je výborným pomocníkem při zesvětlování pigmentových skvrn, sjednocení barevného tónu pokožky a celkovém jejím projasnění. Námi používaný sulfát je jedna z nejstabilnějších a nejméně dráždivých forem vitamínu C, který proniká hluboko do spodních vrstev pokožky.

Extrakt z kadidla BIO

Kadidlová pryskyřičná vůně působí zejména na zklidnění mysli a psychickou pohodu člověka. Pleť jemně tonizuje a regeneruje.

Extrakt z klanoprašky BIO

Klanopraška je liána pocházející z Číny, někdy se jí říká Čínská magnolie. V tradiční čínské medicíně je běžně používána pro své účinky podobné ženšenu, tedy schopnosti organismus povzbudit a zvýšit jeho odolnost vůči stresu. Obsahuje ohromnou porci vitamínu E, silného antioxidantu. Pleť významně tonizuje a vitalizuje. 

Extrakt z myrhy BIO

Pryskyřičná silice s protizánětlivými a antioxidačními účinky. Dokáže uvolnit tělo i emoce. Překrásně kouřově a teple voní.

Extrakt z vanilky BIO

Vanilka pravá je popínavá orchidej, jejímž plodem je úzká válcovitá tobolka s množstvím semínek. Za typickou, nezaměnitelnou vůní vanilky stojí fenolický aldehyd vanilin, který se uvolňuje při fermentaci tobolek po sklizni. Vanilka je navíc bohatá na antioxidanty, proteiny, minerální látky a vitamíny skupiny B. Povzbuzuje tělo při únavě, posiluje imunitní systém a zklidňuje mysl při stresu a napětí. Hojí různorodé kožní neduhy, jako jsou ekzémy, dermatitidy či drobné záněty. Zpomaluje proces stárnutí pokožky, tedy např. zabraňuje vzniku vrásek a stařeckých skvrn.

Pro zajímavost: Používáme převážně extrakty z rostlin získané tzv. superkritickou extrakcí pomocí CO2. A proč? Protože je nejčistší a nejúčinnější. K této extrakci se totiž používá nad kritickou teplotu (31 °C) stlačený CO2, který je v tomto stavu díky své vysoké hustotě schopen až z 95 % rozpouštět a extrahovat účinné látky z rostlinného materiálu, což je násobně víc než běžným lisováním. Při tomto způsobu extrakce se navíc zbytečně nezvyšuje teplota, která by snižovala kvalitu získávaných látek a ani není použita žádná chemická látka, která by zanechávala jakékoliv zbytky ve výsledném produktu. Z použité rostliny se tak získá naprosté maximum účinných látek tou nejšetrnější možnou cestou. 

Éterický olej heřmánek modrý (Blue Tansy) BIO

Velmi čistý olej získaný z divoce rostoucího heřmánku s umocněnými známými vlastnostmi našeho heřmánku lékařského. Je velmi vhodný pro každý typ pleti od normální, až po tu nejcitlivější se sklonem k alergiím i na intimní partie. Zklidňuje podráždění, hojí záněty a dezinfikuje.

Éterický olej levandule BIO

Extrémně jemný a čistý olej získaný z rostlin rostoucích na úpatích francouzských Alp. Má silné antimikrobiální vlastnosti a snižuje podráždění.

Éterický olej manuka

Olej získaný z pravého čajovníku se vyznačuje svým působením na jemně hmotné úrovni, zejména zklidňuje nervový systém, harmonizuje vnitřní nestabilitu a pomáhá při psychosomatických potížích, např. při migréně. Kromě toho je silně antibakteriální, antimykotický i antivirotický. Hojí tedy různé zánětlivé boláky, akné, opary, afty či koutky.

Éterický olej růžové geránium BIO

Geránium je čistě ženský olej vynikající svými harmonizačními účinky v době hormonální nerovnováhy. Kromě toho na pokožku působí regeneračně, zklidňuje ji a dezinfikuje. Pomáhá s hojením jizviček a popálenin. Vůně tohoto oleje je sladce bylinná a připomíná růži.

Éterický olej slaměnka BIO

Tento vzácný éterický olej s medově teplou vůní má silné regenerační a hydratační účinky a opět působí proti volným radikálům. Výrazně posiluje tvorbu kolagenu v buňkách, čímž napomáhá vyhlazovat vrásky a pleť celkově zpevňovat. Urychluje vstřebávání otoků, podlitin a modřin. 

ZPÁTKY K DETAILU PRODUKTU PŮLNOČNÍ KRÁSA >>