Půlnoční teenka - regenerační noční balzám s CBD pro problematickou/mastnou pleť detailní složení

Ingredients

Mangifera Indica Seed Butter (mangové máslo), Squalane (skvalan), Vitis Vinifera Seed Oil (hroznový olej), Astrocaryum Murumuru Seed Butter (murumuru máslo), Borago Officinalis Seed Oil BIO (brutnákový olej), Hydrogenated Vegetable Oil (hydrogenovaný rostlinný olej), Limnanthes Alba Seed Oil (mokřadkový olej), Cannabis Sativa Seed Oil (konopný olej), Cucumis Sativus Seed Oil (okurkový olej), Simmondsia Chinensis Seed Oil BIO (jojobový olej), Echium Plantagineum Seed Oil (olej ze semen hadince jitrocelového), Tetrahexyldecyl Ascorbate (vitamín C), Calophyllum Tacamahaca Seed Oil (tamanu olej), Ricinus Communis Seed Oil (ricinový olej), Oenothera Biennis Seed Extract BIO (pupalkový extrakt), Rosa Canina Seed Extract BIO (extrakt z růže šípkové), Citrus Paradisi Peel Oil BIO (éterický olej grapefruit bílý), Tocopherol (přírodní vitamín E), Sodium Hyaluronate (sodná sůl kyseliny hyaluronové), Citrus Reticulata Peel Oil BIO (éterický olej mandarinka červená), Bakuchiol, Caprylic/Capric Triglyceride (kaprylové/caprinové triglyceridy), Mentha Citrata Herb Oil (éterický olej bergamotová máta), Piper Nigrum Fruit Oil BIO (éterický olej pepř černý), Helianthus Annuus Seed Oil (slunečnicový olej), Hydrogenated Castor Oil (hydrogenovaný ricinový olej), Cannabidiol (CBD, extrakt z konopí), Rosmarinus Officinalis Leaf Extract BIO (extrakt z rozmarýnu), Limonene*, Linalool*, Citral*, Geraniol*
* přirozeně obsaženo v éterických olejích

Mangové máslo LZS

Toto máslo nabité výživnými látkami je získáváno z plodů ovocného stromu mangovníku, jehož původem je Indie. Obsahuje ohromné množství antioxidantů, které chrání naši pokožku před poškozením vnějšími vlivy. Díky obsahu nenasycených mastných kyselin a fytosterolů vyniká svými hydratačními, zklidňujícími, zjemňujícími a regeneračními vlastnostmi. Hojí různé kožní vyrážky, dermatitidy, ekzémy, podráždění, drobné ranky, popáleniny i omrzliny. Vyhlazuje kůži poškozenou jizvami, vředy či striemi. Na pokožce rychle taje, snadno se vstřebává a nezanechává pocit mastnoty.

Murumuru máslo LZS

Toto máslo nabité výživnými látkami je získáváno z plodů ovocného stromu mangovníku, jehož původem je Indie. Obsahuje ohromné množství antioxidantů, které chrání naši pokožku před poškozením vnějšími vlivy. Díky obsahu nenasycených mastných kyselin a fytosterolů vyniká svými hydratačními, zklidňujícími, zjemňujícími a regeneračními vlastnostmi. Hojí různé kožní vyrážky, dermatitidy, ekzémy, podráždění, drobné ranky, popáleniny i omrzliny. Vyhlazuje kůži poškozenou jizvami, vředy či striemi. Na pokožce rychle taje, snadno se vstřebává a nezanechává pocit mastnoty.

Olivový skvalan

Suchý skvalanový olej se získává z oliv hydrogenací zde se přirozeně vyskytujícího skvalenu (skvalen se přirozeně nachází v pokožce, jeho úbytek je také jednou z příčin stárnutí pleti).
Skvalan má výborné hydratační, regenerační, antibakteriální a antioxidační vlastnosti. Je nedráždivý a neucpává póry, je tedy vhodný pro všechny typy pleti.

Hroznový olej

Jemný, ale velice výživný olej, který se velmi rychle vstřebává a nezanechává pocit mastnoty. Obsahuje značné množství vitamínů skupiny B a minerálních látek (Mg, K, P, Ca).

Brutnákový olej LZS

Jeden z nejlepších zklidňujících olejů vhodných právě také pro ekzematickou pokožku. Zmírňuje různé druhy podráždění a svědění pokožky, snižuje zarudnutí, posiluje kožní bariéru, stimuluje její regeneraci a obnovuje elasticitu.

Konopný olej LZS

Olej dobře známý pro svůj vysoký podíl omega mastných nenasycených kyselin, jež se pyšní mnohými, u podrážděné, problematické a ekzematické pokožky žádanými, vlastnostmi. Na příklad zvyšují její odolnost a obranyschopnost, a navíc ji velmi zdatně dokáží zregenerovat. 

Mokřadkový olej LZS

Olej bohatý nenasycenými mastnými kyselinami, které se z něj dokáží do pokožky snadno vstřebat. Má proto výjimečné antioxidační a ochranné vlastnosti.

Jojobový olej LZS, BIO

Tento již dlouhodobě vysoce ceněný olej se vyznačuje unikátním poměrem nenasycených mastných kyselin, které dokáží pleť výborně hydratovat a podpořit v obranyschopnosti. Je ideální i pro tu nejcitlivější a problematickou pokožku.

Okurkový olej LZS

Unikátní obsah nenasycených mastných kyselin, fytosterolů a tokoferolů zajišťuje jeho výrazné ochranné, hydratační a vyživující vlastnosti. Olej zklidňuje podráždění a snižuje výskyt akné.

Olej ze semen hadince jitrocelového LZS

Olej ze semen poměrně nenápadné modře kvetoucí bylinky je unikátní obsahem velkého množství polynenasycených omega-3 (kyselina alfa-linolenová) a omega-6 (kyseliny gama-linolenové (GLA) mastných kyselin. Má tak velmi silné. protizánětlivé účinky. Hloubkově regeneruje pokožku a vyhlazuje vrásky. 

Ricinový olej LZS

Ricinový olej vyniká hojivými účinky, a to díky velmi vysokému obsahu kyseliny ricinolejové, která se v žádném jiném oleji nenachází. Je obzvláště vhodný pro suchou a podrážděnou pokožku.

Tamanu olej LZS

Získává se z jader plodů tropického stromu kalaby obvejčité rostoucí převážně v subsaharské Africe. Vyznačuje se svými antibakteriálními, antimikrobiálními, antimykotickými a protizánětlivými účinky. Dokáže vyhlazovat staré jizvičky a pokožku činí odolnější, jemnější, hladší. Má specifickou zemitou vůni.

Slunečnicový olej LZS

V tomto případě není přidán cíleně pro svoje účinky, ale je součástí jednoho z extraktů a ve výrobku je ho stopové množství.

Hydrogenovaný rostlinný olej

Hydrogenace (přidání atomů vodíku k oleji) je poměrně jednoduchý proces, který změní tekutý olej v pevnou látku. Zní to možná až atomově, ale výsledkem jsou další skvělé vlastnosti, které olej může do kosmetiky vnést. Díky němu je struktura krému jemnější, pevnější a přesto měkká. Udržuje elasticitu a pevnost pokožky. Výrazně víc než běžný olej napomáhá udržet pleť hydratovanou. A v neposlední řadě zvyšuje schopnost vstřebávání účinných látek do hlubších vrstev pokožky. 

Hydrogenovaný ricínový olej

Reakcí molekulárního vodíku a jiné, zpravidla nenasycené, látky v klasickém ricinovém oleji, tento olej ztuhne a změní se jeho vlastnosti. V kosmetice se využívá k tvorbě emulzí, jako změkčovadlo, rozpouštědlo nebo jako vonná přísada. V tomto produktu slouží jako nosič kyseliny hyaluronové, aby se dostala hlouběji do pokožky, kde pak efektivněji pracuje.

Kyselina hyaluronová

Běžně se vyskytuje v našem organismu, nejvíce v očním sklivci nebo kůži, právě ve formě solí (nejčastěji sodné). Do své struktury dokáže navázat ohromné množství vody, pokožku tedy velmi účinně hydratuje, čímž ji vypíná, revitalizuje a rozjasňuje. V poškozených buňkách brání ukládání kolagenu a podporuje tak bezjizvenaté hojení tkáně. Je hojivá a podporuje elasticitu kůže. V pokožce působí dlouhodobě, ta tak celý den vypadá jemná a sametově hebká. Sůl kyseliny hyaluronové, kterou používáme, není živočišného původu, ale vznikla bakteriální fermentací bez použití GMO materiálu. 

Bakuchiol (extrakt z Psoraley) 

Bakuchiol je rostlinná alternativa retinolu (vitamín A). Jde o výtažek ze semen asijské rostliny Psoralea corylifolia, často využívané v Ayurvédě a známé pod pojmem Babchi. Bakuchiol je velmi silný antioxidant, který účinně bojuje s negativními vlivy vnějšího prostředí, a stimuluje produkci kolagenu, čímž udržuje pleť pevnou. Dokáže významně redukovat vrásky a pigmentové skvrny a tím obnovovat mladistvý vzhled.

Vitamín C neboli tetrahexyldecyl ascorbate

Vitamín C je známý velmi silný antioxidant, zásadním způsobem působí proti negativním vlivům vnějšího prostředí, zejména pak volných radikálů. Také stimuluje produkci kolagenu, čímž pokožka získává zpět svou pružnost. Je výborným pomocníkem při zesvětlování pigmentových skvrn, sjednocení barevného tónu pokožky a celkovém jejím projasnění. Námi používaný sulfát je jedna z nejstabilnějších a nejméně dráždivých forem vitamínu C, který proniká hluboko do spodních vrstev pokožky.

Přírodní vitamín E neboli tocopherol

Vitamín E je poměrně silný antioxidant, pomáhá tedy pokožce vypořádat se s volnými radikály a energií z UV záření. V přírodních kosmetických výrobcích má díky této vlastnosti funkci konzervantu, neboť prodlužuje jejich životnost. Používáme tocopherol pouze té nejvyšší kvality, extrahovaný z GMO free slunečnicového oleje.

CBD - extrakt z konopí (Cannabidiol) + Caprylic/Capric Triglyceride

Velmi účinnou složkou technického konopí je cannabidiol (CBD), který se stal v posledních letech doslova hitem. Má prokazatelné hojivé účinky na pokožku, zpomaluje její stárnutí, urychluje hojení, účinně snižuje svědění a zčervenání. Používáme 10% CBD v nejpříhodnějším nosném oleji (caprylisu), který pokožku změkčuje. 

Extrakt z pupalky

To nejsilnější ze skvělé "ženské" rostliny. Obsahuje vysoké množství nenasycené mastné kyseliny gama-linolenové, která je nezbytná pro regeneraci pokožky. Kromě toho olej pokožku zklidňuje, zjemňuje a zvláčňuje.

Extrakt z rozmarýnu BIO

Velmi silný antioxidant, v tomto případě je ho ve výrobku stopové množství, neboť je součástí použitých extraktů. 

Extrakt z růže šípkové BIO

Velmi blahodárný olej s vysokými regeneračními a hojivými schopnostmi také v hlubších vrstvách kůže. Dokáže sjednotit barevný tón pleti (snižuje hyperpigmentaci), vyhladit jizvičky a eliminovat projevy akné.
Poznámka: Čistý šípkový olej je temně oranžový až červený a silně barví. My proto používáme CO2 extrakt z růže šípkové, který obsahuje méně barviva, ale na účinné látky ještě bohatší.

Pro zajímavost: Používáme zejména extrakty z rostlin získané tzv. superkritickou extrakcí pomocí CO2. A proč? Protože je nejčistší a nejúčinnější. K této extrakci se totiž používá nad kritickou teplotu (31 °C) stlačený CO2, který je v tomto stavu díky své vysoké hustotě schopen až z 95 % rozpouštět a extrahovat účinné látky z rostlinného materiálu, což je násobně víc než běžným lisováním. Při tomto způsobu extrakce se navíc zbytečně nezvyšuje teplota, která by snižovala kvalitu získávaných látek a ani není použita žádná chemická látka, která by zanechávala jakékoliv zbytky ve výsledném produktu. Z použité rostliny se tak získá naprosté maximum účinných látek tou nejšetrnější možnou cestou.

Éterický olej mandarinka červená BIO

Příjemný olej intenzivní, ale jemné sladké ovocné vůně získaný lisováním slupek plodu mandarinky. Má dezinfekční a hojivé účinky, pleť tonizuje a vypíná. Pomáhá hojit starší jizvičky, zejména strie. Mysl a duši dokáže příjemně osvěžit a zároveň zrelaxovat a zharmonizovat.

Éterický olej grapefruit bílý BIO

Olej získaný lisováním ze slupek plodu grapefruitu má výrazně svěží citrusovou vůni. Podobně jako mandarinka tonizuje a vypíná, působí protizánětlivě a detoxikačně, čímž snižuje otoky. Kůži mírně stahuje, hodí se tedy na problematickou pokožku. Je velmi posilující a osvěžující.

Éterický olej bergamotová máta

Osvěžující vůně bergamotové máty s sebou přináší i antiseptický, antibakteriální a protizánětlivý účinek pro pleť a zklidnění stresu a nervové únavy pro duši. Působí jako výborný relaxantový, proti nervové únavě, úzkosti a strachu.

Éterický olej pepř černý

Díky obsahu endokanabinoidu působí proti bolesti, ale má také protibakteriální a protizánětlivé účinky, díky nimž hojí akné, ale i další neduhy jako je lupénka, dermatitidy apod. 

ZPÁTKY K DETAILU PRODUKTU PŮLNOČNÍ TEENKA>>