Růžové z nebe - hydratační sérum pro všechny typy pleti detailní složení

Ingredients

Tilia Vulgaris Flower Water BIO (lipový hydrolát), Aqua (voda), Propanediol, Pentylene Glycol (pentylen glykol), Tremella Fuciformis Extract (extrakt z rosolovky řasotvorné), Hydrogenated Ethylhexyl Olivate (etylhexyl z olivového oleje), Hydrogenated Olive Oil Unsaponifiables (hydrolyzovaný olivový olej), Biosaccharide gum-1 BIO (rostlinný sacharid), Avena Sativa Kernel Extract (extrakt z ovsa), Saccharide Isomerate (rostlinný polysacharid), Hyaluronic acid (kyselina hyaluronová), Glycerin, Gluconolactone (přírodní poly-hydroxykyselina), Lactobacillus Ferment (probiotika), Sodium PCA (karboxykyselina sodná), Glyceryl caprylate (glyceryl kaprylát), Sclerotium Gum (rostlinný polysacharid), Pullulan (rostlinný polysacharid), Croton Lechleri Resin (pryskyřice ze stromu kroton), Sodium Benzoate (benzoát sodný), Sodium Levulinate (sodná sůl kyseliny levulové), Sodium Anisate (sodná sůl kyseliny anýzové), Calcium Gluconate (glukonát vápenatý), Citrid Acid (kyselina citronová), Sodium Citrate (citrát sodný)

Lipový hydrolát BIO

Květová voda vyrobená šetrnou destilací květu lípy je velmi jemná ve svém působení, ale velmi efektivní ve svých účincích. Je vhodná pro všechny typy pleti, včetně té nejcitlivější, jakou najdeme u kojenců. Lipový hydrolát zklidňuje podráždění, zarudnutí, svědění, hojí drobné spáleniny, ekzémy a jiné kožní neduhy. Pozitivně působí také na psychický stav, zklidňuje při nervozitě, úzkosti a pomáhá k lepšímu spánku. Látka je certifikována mezinárodní společností ECOCERT jako zcela bezpečná a lze ji použít v přírodní kosmetice.

Extrakt z rosolovky řasotvorné (Tremella fuciformis) (+ voda + propanediol + Gluconolactone + glukonát vápenatý + benzoát sodný)

Jedlá houba rosolovka řasotvorná je známá a běžně užívaná v lidovém léčitelství v Číně a Japonsku. Má nespočet ojedinělých vlastností a velmi pozitivně působí na zdravé fungování organismu. Z hlediska kosmetiky se vyznačuje zejména svou extrémní schopností vázat vodu (až 500x více než je její vlastní objem) a výrazně přispívat ke zdravé hydrataci kůže. Kromě toho má protizánětlivé a antialergické vlastnosti, je velmi bohatá na minerály a vitamíny, pokožku tedy účinně vyživuje a přispívá k její obranyschopnosti. Látka je certifikována mezinárodní společností ECOCERT jako zcela bezpečná a lze ji použít v přírodní kosmetice.

Pentavitin® (Saccharide Isomerate + kyselina citronová + citrát sodný + voda)

Jedná se o přírodní sacharidový komplex, který se velmi podobá látkám ve svrchní vrstvě naší pokožky. Dokáže se silně vázat na základní bílkovinu keratin a v pokožce tak dlouhodobě působit. V pokožce dokáže upravit hospodaření s vodou, účinně ji tedy hydratuje, udržuje svěží, hladkou a vypnutou. Látka je certifikována mezinárodní společností ECOCERT jako zcela bezpečná a lze ji použít v přírodní kosmetice.

Hydrolizovaný olivový olej (+ etylhexyl z olivového oleje)

Hydrolýzou upravený čistý olivový olej se stane transparentní s nepatrným aromatem. Velmi rychle se vstřebává do pokožky, nezanechává pocit mastnoty a povrch kůže zanechává matově hedvábně jemný. Látka je certifikována mezinárodní společností NaTrue jako zcela bezpečná a lze ji použít v přírodní kosmetice.

Extrakt z fermentovaného ovsa (+ probiotika + glukonát vápenatý) 

Extrakt z fementovaného ovsa s probiotickými bakteriemi dokáže na pleti úplné divy. Množství účinných látek, jako jsou kyselina glykolová nebo mléčná, beta-glukan, fosfolipidy aj., spolu s laktobacily pomáhají v rychlé obnově a regeneraci buněk. Pokožka je při pravidelném používání rozzářená, hladká, jemná a přitom pevná a pružná. Látka je certifikována mezinárodní společností ECOCERT jako zcela bezpečná a lze ji použít v přírodní kosmetice.

Sodná sůl kyseliny levulové + sodná sůl kyseliny anýzové (+ glycerin + voda) 

Přirozeně se v rostlinách vyskytující kyseliny se silnými antimikrobiálními účinky. Pozitivně působí na pleť, jemně voní a zároveň fungují jako přírodní, šetrný konzervant kosmetického výrobku. Látka je certifikována mezinárodní společností ECOCERT jako zcela bezpečná a lze ji použít v přírodní kosmetice.

Fucocert (Biosaccharide gum-1 + glyceryl kaprylát + glycerin + voda) BIO

Aktivní látka získávaná z rostlinných polysacharidů kvašením má výrazné anti-aging účinky a schopnost hydratace pleti, ale i vlasů. Pleť také vyživuje v celé její hloubce a jemným filmem chrání před nepříznivými vlivy. Udržuje pleť pružnou, hladkou, svěží a prozářenou. Je vhodný pro všechny typy pleti, zejména pak na citlivou a problematickou. Látka je certifikována mezinárodní společností ECOCERT jako zcela bezpečná a lze ji použít v přírodní kosmetice.

Sodium PCA 

Přirozeně se vyskytující látka v naší pokožce, která má na starosti právě její hydrataci a pružnost. Zodpovídá za vazbu vlhkosti k buňkám. Námi použitý je vyroben z kyseliny glutamové vzniklé při fermentaci cukrů. Látka je certifikována mezinárodní společností ECOCERT jako zcela bezpečná a lze ji použít v přírodní kosmetice.

Kyselina hyaluronová

Běžně se vyskytuje v našem organismu, nejvíce v očním sklivci nebo kůži, právě ve formě solí (nejčastěji sodné). Do své struktury dokáže navázat ohromné množství vody, pokožku tedy velmi účinně hydratuje, čímž ji vypíná, revitalizuje a rozjasňuje. V poškozených buňkách brání ukládání kolagenu a podporuje tak bezjizvenaté hojení tkáně. Je hojivá a podporuje elasticitu kůže. V pokožce působí dlouhodobě, ta tak celý den vypadá jemná a sametově hebká. Sůl kyseliny hyaluronové, kterou používáme, není živočišného původu, ale vznikla bakteriální fermentací bez použití GMO materiálu. Látka je certifikována mezinárodní společností ECOCERT jako zcela bezpečná a lze ji použít v přírodní kosmetice.

Pullulan

Jedná se o polysacharid extrahovaný ze škrobu působením kvasinek Aureobasidium pullulans. Jeho dominantní vlastností je schopnost okamžitého liftingu. Na pokožce vytváří jemný film, který zahladí nerovnosti a nedokonalosti a vylepší vzhled pokožky. Dokáže zamaskovat jemné vrásky a pleť dokonale zjemnit. Mimojiné je také dobrým zahušťovadlem.

Pryskyřice stromu kroton (dračí krev) (+ pentylen glykol)

Čistý sušený latex ze stromu kroton (Croton lechleri) má temně rudou barvu a až zázračné hojivé účinky. Pro svou barvu, léčebnou sílu a tvar semen mu peruánští domorodci začali říkat dračí krev. Využívá se jak vnitřně, tak zevně k léčbě různorodých nemocí, poranění a neduhů. Vyniká komplexem unikátních vlastností, jako je schopnost výrazně posilovat imunitu, nastartovat a povzbudit regenerační procesy, hojit zanícené rány i zjizvenou tkáň. Je antiseptický, antibakteriální, antivirový, antimykotický, dokáže tonizovat a dokonce působí proti stresu. Pomáhá při léčbě nádorů, vředů, hemeroidů, oparů, popálenin, plísní. 
Pentylen glykol je alkohol vyráběný z cukrové třtiny nebo kukuřice. Používá se jako rozpouštědlo s výbornými hydratačními schopnostmi. Je certifikován mezinárodní společností ECOCERT jako zcela bezpečný a lze jej použít v přírodní kosmetice.

Sclerotium gum 

Polysacharid mající gelovitou strukturu přirozeně vytvářený při fermentaci některými nižšími houbami rodu Sclerotium. Je protizánětlivý, zklidňuje podráždění, změkčuje a zjemňuje kůži. Do kosmetických přípravků se však přidává zejména pro zvýšení jejich viskozity a stability.

 

ZPÁTKY K DETAILU PRODUKTU RŮŽOVÉ Z NEBE >>