Svěží krása - pleťové tonikum pro zralou/unavenou pleť detailní složení

Ingredients

Tilia Vulgaris Flower Water BIO (lipový hydrolát), Cistus Ladaniferus Leaf/Stem Water BIO (hydrolát cist), Melissa Officinalis Flower/Leaf/Stem Water BIO (meduňkový hydrolát), Rosa Centifolia Flower Water BIO (hydrolát z růže stolisté), Pentylene Glycol (z kukuřice), Avena Sativa Kernel Extract (ovesný fermentovaný extrakt), Glycerin (rostlinný glycerin), Aqua (demineralizovaná voda), Sodium Levulinate (sodná sůl kyseliny levulové), Sodium Anisate (sodná sůl kyseliny anýzové), Ferulic Acid (kyselina ferulová), Sodium Lactate (sodná sůl kyseliny mléčné), Lactobacillus Ferment (probiotika), Sodium Hyaluronate (sodná sůl kyseliny hyaluronové), Hylocereus Undatus Fruit Extract (extrakt z dračího ovoce), Glucomannan (polysacharid), Schizophyllan (polysacharid), Sodium Hyaluronate Crosspolymer (upravená kyselina hyaluronová). 

Lipový hydrolát BIO

Květová voda vyrobená šetrnou destilací květu lípy je velmi jemná ve svém působení, ale velmi efektivní ve svých účincích. Je vhodná pro všechny typy pleti, včetně té nejcitlivější, jakou najdeme u kojenců. Lipový hydrolát zklidňuje podráždění, zarudnutí, svědění, hojí drobné spáleniny, ekzémy a jiné kožní neduhy. Pozitivně působí také na psychický stav, zklidňuje při nervozitě, úzkosti a pomáhá k lepšímu spánku. Látka je certifikována mezinárodní společností Ecocert jako zcela bezpečná a lze ji použít v přírodní kosmetice.

Meduňkový hydrolát BIO

Hydrolát vyrobený šetrnou destilací celé bylinky velmi jemná a účinná a hodí se zejména pro podrážděnou, suchou a zralou pleť, kterou hydratuje, zklidňuje a celkově harmonizuje. Má výrazné protizánětlivé, protivirové a protibakteriální účinky. Pozitivně působí také na psychický stav, zklidňuje při nervozitě, úzkosti a pomáhá k lepšímu spánku. Látka je certifikována mezinárodní společností ECOCERT jako zcela bezpečná a lze ji použít v přírodní kosmetice.

Hydrolát z cistu BIO

Hydrolát získaný šetrnou destilací větviček a lístků cistu ladanového, ve Středomoří známém jako skalní růže. Regenerační a čisticí účinky tohoto hydrolátu jsou vhodné pro všechny typy pleti, doceníte ji však nejvíce mdlá, unavená, citlivá a jakkoliv problematická pleť. Působí protizánětlivě, antivirově, zjemňuje vrásky, zmenšuje póry. Látka je certifikována mezinárodní společností ECOCERT jako zcela bezpečná a lze ji použít v přírodní kosmetice.

Hydrolát z růže stolisté BIO

Květová voda, neboli hydrolát získaný šetrnou destilací z květů této sladce vonící odrůdy růže je vhodný pro všechny typy pleti, zralá a křehká. pleť z ní vytěží nejvíce. Hydratuje, tonizuje, zjemňuje začervenání, pomáhá od svědění a pnutí. Látka je certifikována mezinárodní společností Ecocert jako zcela bezpečná a lze ji použít v přírodní kosmetice.

Pro zajímavost: Zásadně používáme hydroláty bez konzervantů a v BIO kvalitě.

Pentylen glykol

Pentylen glykol je alkohol vyráběný z cukrové třtiny nebo kukuřice. Používá se jako rozpouštědlo s výbornými hydratačními schopnostmi. Je certifikován mezinárodní společností Ecocert jako zcela bezpečný a lze jej použít v přírodní kosmetice. 

Extrakt z fermentovaného ovsa (+ probiotika + glukonát vápenatý) 

Extrakt z fermentovaného ovsa s probiotickými bakteriemi dokáže na pleti úplné divy. Množství účinných látek, jako jsou kyselina glykolová nebo mléčná, beta-glukan, fosfolipidy aj., spolu s laktobacily pomáhají v rychlé obnově a regeneraci buněk. Pokožka je při pravidelném používání rozzářená, hladká, jemná a přitom pevná a pružná. Látka je certifikována mezinárodní společností Ecocert jako zcela bezpečná a lze ji použít v přírodní kosmetice.

Sodná sůl kyseliny levulové + sodná sůl kyseliny anýzové (+ glycerin + voda) 

Přirozeně se v rostlinách (kukuřice a fenykl) vyskytující kyseliny se silnými antimikrobiálními účinky. Pozitivně působí na pleť, jemně voní a zároveň fungují jako přírodní, šetrný konzervant kosmetického výrobku. Látka je certifikována mezinárodní společností Ecocert jako zcela bezpečná a lze ji použít v přírodní kosmetice.

Kyselina ferulová

Látka přirozeně se vyskytující v pomerančích, jablcích, amarantu nebo například také arašídech a pšenici je silný antioxidant. Používá se pro redukci vrásek, projasnění, sjednocení barevného tónu pleti. Působí proti volným radikálům. Ač v názvu má kyselinu, je velmi šetrná k pleti a nezpůsobuje podráždění.

Laktát sodný

Jde o zásaditou sůl kyseliny mléčné. Má výrazné hydratační a antibakteriální účinky. 

Extrakt z dračího ovoce

Extrakt z exotického ovoce plný vitamínu C a antioxidantů v nádherné růžové barvě.

Kyselina hyaluronová

Běžně se vyskytuje v našem organismu, nejvíce v očním sklivci nebo kůži, právě ve formě solí (nejčastěji sodné). Do své struktury dokáže navázat ohromné množství vody, pokožku tedy velmi účinně hydratuje, čímž ji vypíná, revitalizuje a rozjasňuje. V poškozených buňkách brání ukládání kolagenu a podporuje tak bezjizvenaté hojení tkáně. Je hojivá a podporuje elasticitu kůže. V pokožce působí dlouhodobě, ta tak celý den vypadá jemná a sametově hebká. Sůl kyseliny hyaluronové, kterou používáme, není živočišného původu, ale vznikla bakteriální fermentací bez použití GMO materiálu. 

Glucomannan

Čistě rostlinný extracelulární polysacharid pochází z asijského kořene konjak. Díky své schopnosti až 50tinásobně zvětšit svůj objem pleť vyplňuje a vyhlazuje. 

Schizophyllan

Extracelulární polysacharid produkovaný houbou s krásným jménem - klanolístka obecná. Zvyšuje buněčný metabolismus, posiluje imunitní systém, zvyšuje produkci kolagenu a snižuje jeho degradaci. 

Crosspolymer kyseliny hyaluronové

Upravená (jakoby zasíťovaná) forma kyseliny hyaluronové má až 5x vyšší schopnost udržet vodu v pokožce, vytváří na pokožce jemný film a dodává vodu pleti déle, což umožňuje lepší dlouhodobou hydrataci. Není živočišného původu.

ZPÁTKY K DETAILU PRODUKTU SVĚŽÍ KRÁSA >>