Umyju něžně - mycí hydrofilní olej pro citlivou pokožku detailní složení

Ingredients

Prunus Amygdalus Dulcis Oil BIO (mandlový olej), Moringa Oleifera Seed Oil (moringový olej), Prunus Armeniaca Kernel Oil BIO (meruňkový olej), Polyglyceryl-4 Oleate (přírodní emulgátor na bázi olivového oleje), Avena Sativa Kernel Oil (ovesný lipidový olej), Avena Sativa Kernel Extract (ovesný extrakt), Tocopherol (přírodní vitamín E), Helianthus Annuus Seed Oil (slunečnicový olej), Calendula Officinalis Flower Extract BIO (extrakt z měsíčku lékařského), Bisabolol (výtažek z heřmánku)

Mandlový olej LZS, BIO

Olej získaný z jader sladkých mandlí je velmi jemný, výživný (obsahuje značné množství vitamínů a minerálů) a regenerační. Snadno se roztírá i vstřebává a pokožku zanechává příjemně hladkou a vláčnou. Používat jej můžete na všechny části těla i vlasy. Pro svou jemnost a blahodárné zklidňující účinky je zejména vhodný na citlivou a podrážděnou pokožku. S velkou oblibou je používán právě na promazání a masáže celého těla miminek. Lehounký film, který po jeho aplikaci na pokožce zůstává, zabraňuje vzniku podráždění, zčervenání či svědění v místech náchylných k opruzení.

Meruňkový olej LZS, BIO

Jde o velmi jemný olej, obdobně jako makový, vhodný pro péči o kůži miminek, pokožku suchou a přecitlivělou. Také obsahuje značné množství nenasycených mastných kyselin. Navíc se výborně a rychle vstřebává, takže vyživuje pokožku do hloubky.

Moringový olej LZS

Moringa olejodárná (Moringa oleifera) pochází z Indie, ale v současnoti je pěstována v mnoha tropických a subtropických oblastech. Je totiž považována za nejbohatší plodinu, co do množství antioxidantů, minerálů, vitamínů a aminokyselin. Moringový olej se velmi snadno a hluboko vstřebává, kde kůži vyživuje, hydratuje, zpevňuje a celkově vitalizuje. Buňky stimuluje k silné regeneraci a tvorbě kolagenu. Zpravidla není alergenní a velmi dobře jej snáší podrážděná a ekzematická pokožka, kterou zklidňuje a hojí, tlumí svědění a zesvětluje zčervenání. 

Ovesný lipidový olej LZS

Kdo by to byl řekl, že „obyčejná“ zrnka ovsa v sobě skrývají tolik jedinečných a pro pokožku cenných látek. Patří mezi ně mastné kyseliny, ceramidy a fosfolipidy. Díky nim se olej skvěle vstřebává a přesto podporuje přirozenou bariérovou funkci pokožky, navíc ji zvlhčuje, zjemňuje a vyživuje.

Slunečnicový olej LZS

V tomto případě není přidán cíleně pro své účinky, ale je součástí jednoho z extraktů a ve výrobku je ho stopové množství.

Aktivní ovesný extrakt

Čistý aktivní extrakt ze semen ovsa má silné hojivé a regenerační účinky na kůži. Velmi rychle a snadno se vstřebává a kůži dodává chybějící ceramidy, fosfolipidy a další životodárné látky. Zpomaluje tak proces stárnutí buněk, dokáže pokožce navrátit pevnost, pružnost a zdravý vzhled. Zklidňuje podráždění a obnovuje správné funkce pokožky, včetně jejího bariérového působení. Látka je certifikována k použití v přírodní kosmetice, Ecocert a Cosmos.

Polyglyceryl-4 Oleate

Přírodní emulgátor (látka, která způsobí smíšení dvou za běžných okolností nemísitelných kapalin) na bázi glycerinu a olivového oleje. Vodu a olej dokáže změnit v mléčnou emulzi, kterou snadno opláchnete bez pocitu mastnoty. Neobsahuje škodlivé PEG (PolyEthylenGlykol), palmový olej a je certifikován společnostmi COSMOS a Ekocert k použití v přírodní kosmetice. 

Přírodní vitamín E čili tocopherol

Vitamín E je poměrně silný antioxidant, pomáhá tedy pokožce vypořádat se s volnými radikály a energií z UV záření. V přírodních kosmetických výrobcích má díky této vlastnosti funkci konzervantu, neboť prodlužuje jejich životnost. Používáme tocopherol pouze té nejvyšší kvality, extrahovaný z GMO free slunečnicového oleje.

Extrakt z měsíčku lékařského BIO

Měsíček lékařský je náš miláček. Je to bylinka obsahující rostlinná antibiotika (tzv. fytoncidy), díky nimž se vyznačuje fantastickou schopností hojit, a to i hlubší a zanícené rány, a zklidňovat všechny druhy podráždění a zarudnutí. Poradí si i s lehkými kvasinkovými infekcemi, lehkými popáleninami a omrzlinami. Podporuje přirozenou tvorbu kolagenu a tedy obnovu buněk. Zpravidla je velmi dobře snášen a nezpůsobuje vznik alergických reakcí.

Pro zajímavost: Používáme převážně extrakty z rostlin získané tzv. superkritickou extrakcí pomocí CO2. A proč? Protože je nejčistší a nejúčinnější. K této extrakci se totiž používá nad kritickou teplotu (31 °C) stlačený CO2, který je v tomto stavu díky své vysoké hustotě schopen až z 95 % rozpouštět a extrahovat účinné látky z rostlinného materiálu, což je násobně víc než běžným lisováním. Při tomto způsobu extrakce se navíc zbytečně nezvyšuje teplota, která by snižovala kvalitu získávaných látek a ani není použita žádná chemická látka, která by zanechávala jakékoliv zbytky ve výsledném produktu. Z použité rostliny se tak získá naprosté maximum účinných látek tou nejšetrnější možnou cestou.

Výtažek z heřmánku čili bisabolol

Bisabolol je hlavní složka heřmánku, která mu dává jeho úžasné léčivé vlastnosti. Má regenerační, protizánětlivé a antimikrobiální účinky, čímž výrazně zlepšuje stav šupinaté, podrážděné a citlivé pokožky. Bisabolol by neměl být alergenní, ale pokud trpíte alergií na heřmánek jako takový, doporučujeme olej raději vyzkoušet na malém kousku pokožky. 

ZPÁTKY K DETAILU PRODUKTU UMYJU něžně >>