Zákaznická podpora:725 191 660objednavky@anela.cz

Akné jako motivace ke změně

Akné! Jedna z nejčastějších „kožních nemocí“, která nás dokáže potrápit prakticky v každém věku. Její projevy nás často přivádí k zoufalství, k odsuzování sebe samých, ke stydlivosti, k nízkému sebevědomí, k zakrývání našeho pravého já. Známe to velmi dobře. Prošly jsme si tím taky, obě dvě.

Teď ale máme pleť krásnou a zdravou, ačkoliv se nám čas od času, no mnohdy vlastně cyklicky pravidelně :-), pár pupínků objeví. A my už konečně pochopily, že těmi s námi naše tělo hovoří a předává nám informaci o tom, jak mu je. A my mu za to děkujeme. Každý den. Protože je to dar.

Proč vzniká

Mastná a lesknoucí se pleť, rozšířené póry, černé komedony a nakonec zanícené pupínky s bílou hlavičkou vznikají v důsledku přílišné tvorby mazu v pokožce, který se nahromadí v jejích buňkách a který se následně smíchá s nečistotami, příp. s bakteriemi. Vlastní zvýšená produkce mazu souvisí s hormonálními změnami, stravou, fyzickou aktivitou, pobytem ve znečištěném prostředí, vystavení se slunci, v nemalé míře s psychickou pohodou a spánkem, ale samozřejmě také s každodenní péčí o pleť. Všechny tyto faktory na každého z nás nějak působí a jejich kombinace nám pak může způsobit menší nebo větší potíže s akné. Nelze tedy říci, že zrovna vám akné vzniká proto, že jíte nevhodnou stravu. Ale určitě je potřeba si uvědomit, že i strava má na vznik a projevy akné mnohdy až nemalý vliv.

Zeny_v1
Jak si pomoci

Pro řešení skutečné příčiny, nikoliv jen důsledků, problému musíme tedy začít komplexní a upřímnou analýzou vlastního životního stylu a následným sestavením plánu, kde, v čem a jaké provedeme změny. No a pak už to závisí jen a pouze na správnosti našich změn a naší pevné vůli :-). Ale neděste se, mnohdy stačí drobná úprava návyků a znatelná změna k lepšímu je na pleti hned znát. Začněme tedy každodenní péčí o pleť, která sice zpravidla řeší důsledky, zato je její úprava snadná, rychlá a pokud je správně prováděna, rapidní zlepšení můžete pozorovat již v průběhu prvního měsíce. 

Základem je správné čištění pleti

Ať už máte pleť jakoukoliv, každá si od nás zaslouží pozornost a svou dávku láskyplné každodenní péče, jak ráno po probuzení, tak večer před spaním. Usmějte se na sebe a začněte se hýčkat v těchto po sobě jdoucích krocích: odlíčení – dočištění – hydratace – aktivní lipidová vrstva.

Ač by se mohlo zdát, že mastnou a problematickou pleť je potřeba hlavně co nejdůkladněji odmastit, opak je pravdou. Všechny běžně dostupné mýdlové prostředky nebo dokonce přípravky s obsahem alkoholu, který jak známo výborně odmašťuje, jí opravdu hodně škodí a zatěžují. Ony ji totiž zbaví nejen vlastní ochranné vrstvy, ale také ji vysuší. Kůže se pak začne bránit ještě více zvýšenou tvorbou mazu. Takže čištění určitě ano, ale šetrně.

Pokud se líčíte, tak vůbec první, co byste měla udělat, je pleť odlíčit. Využít můžete dvoufázový odličovač Odlíčím, který si spolu s našimi látkovými odličovacími tamponky Odličočka snadno a bez drhnutí poradí jak s voděodolnými šminkami, tak s usazenými nečistotami. Alternativou pak může být velmi jemný hydrofilní olej Umyju něžně, který šetrně odstraní nečistoty a pohladí i tu sebecitlivější a ekzematickou pokožku. K preciznímu, ale šetrnému dočištění by se vám mohla hodit čisticí pěna Očistím tvář, která zároveň působí jako jemňoučký exfoliant. Pokožku zbaví odumřelých buněk, vyhladí ji a navíc působí antimikrobiálně. Jednou až dvakrát týdně můžete peelingový efekt podpořit využitím konjakové houbičky s obsahem bambusového uhlí, kurkumy nebo aloe vera. Ale pozor, s peelingováním to nepřehánějte, aknózní pleť je na mechanické dráždění velmi citlivá.

Teenka_v1
Aktivní péče o pleť

Nyní přichází na řadu nanášení přípravků, které se již nesmývají a které na pleti působí dlouhodobě. Proto vám doporučujeme jejich složení věnovat zvláštní pozornost. Naše výrobky obsahují pouze čisté přírodní látky, jako jsou oleje, másla, bylinné extrakty či éterické oleje, které pleť zbytečně nezatěžují, ale naopak ji podporují v jejích přirozených pochodech. Právě vhodně zkombinované aktivní přírodní látky v akurátním množství na pleti působí jako zázrak, dokáží ji zharmonizovat, hydratovat, tišit přehnané reakce, zklidňovat podráždění i zarudnutí, hojit zánětlivá ložiska a celkově ji rozzářit.

Opomíjená hydratace

Pokud rády používáte tonika, ať už jako tečku za precizním čištěním, nebo naopak jako první přípravný krok k ošetření pleti séry nebo krémy, nabízíme vám Svěží teenku. Pokožku zklidní, barevně sjednotí a podpoří ve vlastní regeneraci. Po tonizaci přichází druhý nejdůležitější krok celé péče, a tou je hydratace. Každá pleť, aby byla zářivá, zdravá a pevná potřebuje mít dostatek vody. Tu je potřeba doplňovat vnitřně, ale i z vnějšku, a to po celý rok. Tuto službu dokáží velmi kvalitně a rychle zajistit hydratační séra, jako třeba naše božské Růžové z nebe. Obsahuje značné množství různorodých přírodních hloubkově hydratujících složek a jako dárek navíc unikátní pryskyřici zvanou dračí krev. Vaši pleť rozzáří, vyhladí, vypne, barevně sjednotí a hlavně hloubkově zhydratuje, takže se již, navzdory mastné pleti, nebudete trápit šupinkami ani přesušenou pletí. Každé hydratační sérum vždy překryjte nebo doplňte nějakou lipidovou vrstvou. Obě dvě séra, hydratační i olejové, můžete nanášet společně tak, že je v dlani smícháte, nebo po sobě (vždy začněte hydratačním), podle toho, co vám více vyhovuje. Od nás můžete vyzkoušet olejové sérum Bezstarostná teenka, které jsme vyvinuly speciálně pro mastnou a problematickou pleť. Bezstarostná teenka je postavena na bázi suchých olejů, které se velmi rychle a bez pocitu mastnoty vstřebávají, a které díky svému vysokému obsahu kyseliny linolové brání ucpávání pórů a vzniku pupínků. Navíc je obohacena o aktivní látky, jakou jsou výživné rostlinné extrakty a antimikrobiální éterické oleje, které na pleti působí protizánětlivě, zároveň ji zklidní, vzhledově sjednotí a vstřebanou vodu uvnitř uzamknou.

No a je to :-). V tuto chvíli máte pleť dokonale opečovanou a připravenou k tomu zalézt do postele, vydat se do víru života nebo ji ještě krapet víc zkrášlit nanesením make-upu.

Hlavně nemačkat

Pokud se chystáte spát a zrovna se vám vytvořil nějaký ten bolavý pupínek, překonejte svou touhu ho vymáčknout. Předejdete tak možným komplikacím a rozšířením zánětu. Tělo si s ním poradí. Pokud však chcete hojivý proces podpořit a urychlit, vyzkoušejte naši Bílou noční teenku. Stačí pupínek pořádně „zabílit“ a ona bude celou noc intenzivně působit, aby zánět zmírnila, nebo zcela eliminovala. Pokud vás čeká důležitá akce a vy máte strach, že by se vám do rána nějaký bolák mohl vyklubat, můžete Bílou noční teenku v tenké vrstvě máznout na kritická místa i jako prevenci. Budete překvapené, jak hladkou a hebkou pokožku ráno budete mít. Jen pozor! Bílá noční teenka díky obsahu zinku více vysušuje.

zena pred zrcadlem_v2
Žádné dogma, péči o sebe si hlavně užívejte

Rozumím, pokud je na vás těch kroků a přípravků až příliš moc. Uvedený postup je pouze naše doporučení, nikoliv dogma. Každá jsme jiná a každé vyhovuje něco jiného. Nebojte se zkoušet, jen tak zjistíte, co vám vyhovuje a dělá vaší pleti nejlépe. U nás na eshopu najdete všechny výrobky v roztomilých malých baleních, které jsou jako stvořené pro testování a hraní si. Hlavně, ať vás péče těší a přináší radost a vytoužené výsledky.

Dvě doporučení na závěr

A ještě jedna poznámka o návycích a čistotě na závěr: Na obličej si v průběhu dne sahejte co nejméně. Každým svým dotekem totiž pokožce předáváte to, co zrovna ulpělo na vašich rukách. Zaveďte si doma na utírání či sušení svého obličeje extra ručník, který budete měnit za čistý tak často, jak často to zvládnete.

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz