Zákaznická podpora:725 191 660objednavky@anela.cz

Moringa - zelená císařovna

V naší kosmetice používáme suroviny a rostlinné zdroje z celého světa. Nezastíráme to. Globalizaci nezastavíme. A než na ni hudrovat, to ji raději využijeme k tomu dobrému, co nám přináší. Třeba právě k pravidelným objednávkám surovin, o kterých se našim babičkám ani maminkám v našich letech ani nezdálo. A tyto naše objednávky pomůžou zase tam, kde je život daleko drsnější a syrovější. Tam, kde ženy místo svých vrásek a pupínků řeší, jestli ještě příští měsíc budou moci poslat své děti do školy nebo je budou muset zapřáhnout do práce, aby měli doma co jíst.

Před tisíci lety lidem stačila zkušenost

Představujeme vám císařovnu mezi rostlinami, která zachraňuje zdraví a snad i život lidem v mnoha chudých oblastech světa. Jmenuje se moringa. Vznikla snad v Indii, v podhůří Himalájí, kde se nyní pěstuje její nejznámější druh moringa olejodárná. Vyskytuje se však i v dalších tropických a subtropických oblastech Asie, Afriky a také na Madagaskaru. Místní obyvatelé ji velmi dobře znají již tisíce let a dokáží z ní využít vše od kořenů až po plody. Aniž by měli jakékoliv vědecké studie, sami každodenním zkoušením zjistili, že moringa je velmi výživná, léčivá, působí blahodárně na kůži a dá se z ní vyrobit mnoho věcí denní potřeby.

Moringa

Máš nějaký neduh? Dej si moringu!

Teprve však až v posledních letech se na moringu zaměřily různé odborné studie, které výjimečnost tohoto stromku víc než potvrdily. Moringa začala být celosvětově slavná a zařadila se na přední příčku všech superpotravin. Zajímá vás proč? No, protože se s trochou nadsázky dá říct, že stačí jíst pouze tuto rostlinu a váš organismus bude mít vše, co potřebuje pro svůj růst a fungování. Obsahuje totiž velké množství bílkovin, všech 9 esenciálních aminokyselin, enormní množství minerálů, vitamínů včetně významných antioxidantů a omega-3 i omega-6 mastných kyselin. Pro představu, listy a plody moringy vám zajistí 9x více bílkovin než stejné množství klasického bílého jogurtu, 10x více vitamínu A než mrkev, 12x více vitamínu C než pomeranč, 15x více draslíku než banány, 17x více vápníku než kravské mléko a 25x více železa než špenát. Obsahuje biologicky aktivní látky, které jsou silně zklidňující, protizánětlivé, antibakteriální i antimykotické, detoxikační a podporující správnou funkci jater a slinivky. A nesmíme zapomenout zmínit její velmi silné antioxidační, tedy protinádorové působení, což je v dnešní době už takové zaklínadlo. Těchto unikátních vlastností se samozřejmě hnedle chytla farmacie i potravinářský průmysl. Moringa se začala ve velkém pěstovat, pro business ale i pro zdraví a krásu dalších lidí celého světa.

Není kvalita jako kvalita

Moringa nás nadchla a my ji prostě ve svých produktech chtěly mít. Ale ne jen tak ledajakou a za každou cenu. Chtěly jsme tu nejlepší a samozřejmě s ekologickým přesahem. S velkým nadšením jsme proto navázaly spolupráci s kluky z organizace TIBIBIRI (dříve mojeMORINGA), kteří z vlastní vůle oslovili komunitu lidí v jižní Etiopii, v oblasti Arba Minch u jezera Abaya, a začali s nimi spolupracovat. Místním ženám pomáhají s tradičním ekologickým pěstováním, šetrnou sklizní a zpracováním, distribucí a férovým prodejem jejich komodit získaných ze stromů Moringa oleifera a Moringa stenopetala. Mezi základní hodnoty organizace TIBIBIRI patří respekt k přírodě i lidem, dle principů fair trade. Pořízením jejich produktů si proto můžete být jisti, že dostáváte jedinečnou kvalitu s výrazným etickým a ekologickým přesahem.

Screenshot 2021-04-09 at 23.29.55

Moringový olej jako základ každé kosmetické kabelky

našich produktech najdete od TIBIBIRI za studena lisovaný moringový olej v BIO kvalitě, který se vyznačuje svou specifickou vůní připomínající čerstvý hrášek. Jeho kvalitu si můžete ověřit tak, že jej vložíte do lednice. Pokud se v něm začnou tvořit bílé shluky, šupinky a začne tuhnout, můžete si být vysokou kvalitou jisti. Moringový olej  v kosmetice dokáže hodně. Třeba díky kyselině behenové pokožku úžasně vyhladí. Navíc v ní udrží hydrataci, vyživí ji a zklidní. Je skvělým pomocníkem u přecitlivělé nebo snadno zánětlivé kůže, při ekzémech, svědivé pokožce i drobných poraněních. Předchází tvorbě vrásek, zesvětluje pigmentové skvrny a působí proti negativním vlivům volných radikálů. Skvělý je i na vlasy, které zpevní, vyživí, dodá jim lesk. Vlasovou pokožku dokáže zharmonizovat a zabránit tvorbě lupů. Pokud máte rádi jednoduchost, s moringovým olejem v kosmetice nemůžete šlápnout vedle.  

Screenshot 2021-04-09 at 22.57.57-2

zdroj: Google maps

 

 

 

 

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz