Zákaznická podpora:725 191 660objednavky@anela.cz

Příroda vám a vy přírodě...

V loňském roce se svět obrátil naruby. Ústředním a prakticky jediným tématem všech médií i našich rozhovorů se stal nový typ koronaviru a nemoc Covid19. Nová situace nám kromě jiného nesmlouvavě připomněla, co je v našich životech stále TO nejdůležitější, ať se píše rok 2021 př. n. l. nebo rok 2021 n. l. Jsem přesvědčená, že první věc, která každého napadne, je zdraví. Ano, bezpochyby. Ale! Zdraví ani našeho života by nebylo, kdybychom neměli přírodu. Z přírody čerpáme vše, co k životu potřebujeme. Stojí při nás, podporuje nás a obrazně se dá říci, že nás „bezpodmínečně miluje“. Je tu pro nás stále, ať už se k ní chováme tak, či onak. A teď je to zase příroda, ke které se i v této době celosvětové korona-krize vracíme. V ní totiž stále ještě můžeme zažívat chvíle beztrestné svobody a volného dechu. Nacházíme v ní útěchu a podporu, užíváme si v ní pocity radosti a spokojenosti. Doplňujeme v ní energii, obnovujeme zdraví a sílu.

PICT0004 

My v Anele jsme přírodě velmi vděčné za její péči o nás. Z hloubky srdce cítíme, že z ní nechceme jen čerpat, ale také jí vracet a pečovat o ni, aby tu pro nás byla a mohla být ještě dlouho. A k tomuto našemu vděku a poděkování jsme si dovolily přizvat i vás.

Podpoříme ty, kteří ví nejlíp, jak na to

Přírodu milujeme. Ale nemáme kapacity, dostatečné znalosti a zkušenosti na to, abychom jí s našimi možnostmi dokázaly opravdu pomoci a vrátily jí alespoň část toho, co jí dlužíme. Proto jsme se rozhodly najít a podpořit lidi, kteří tohle vědí, umí a již mnoho let úspěšně dělají. Hledaly jsme. A pak jsme našly ne tolik známou, ale o nic méně úspěšnou a schopnou ochranářskou neziskovou skupinu JARO Jaroměř. Stojí za ní nadšení lidé s pevnou vůlí a neoblomným elánem, kteří každodenně svýma vlastníma rukama v přírodě, v terénu dělají to, co je právě potřeba. Náročnost práce za minimální finanční odměnu si málokdo umí představit. Odměnou jim je „rozkvetlá“ a životem překypující krajina. To pak jejich srdce zaplaví láska a vděk. Pochopily jsme, že oni vidí svět srdcem. A tím si získali srdce naše i naši důvěru. Ne skvělý marketingový tým, ale fragmenty krajiny, kam se jim podařilo vrátit přírodu a přírodní procesy, jim dělají reklamu. Na svém kontě mají nespočet úspěšně zrealizovaných menších i větších a hlavně smysluplných ochranářských projektů v České republice, ale také na Slovensku, v Rakousku, v Maďarsku, na Ukrajině a v dalších nejen evropských zemích. Dělají toho opravdu hodně.
 kompozice-Jaro-Jaroměř

JARO Jaroměř od nás dostane 2 % z každého prodaného výrobku

Ochrana přírody potřebuje komplexní přístup, nadhled a schopnost přírodním procesům rozumět v jejich širokých souvislostech. A s tímto nadhledem potom jít  a každý den udělat i třeba drobnost,  která každá ve své jednotlivosti mnoho neudělá, ale společně dokáží mnoho. Já i Andy, každá ve svém běžném životě děláme, co zvládáme, abychom přírodu zatěžovaly co nejméně a vrátily jí aspoň část toho, co si z ní bereme. Od začátku roku 2021 k této naší osobní snaze přidáváme další dílek, a to 2 % z každého prodaného výrobku Anela, které pošleme organizaci JARO Jaroměř na jejich nový rozjíždějící se projekt na Východočeské Sahaře. Cílem projektu je navrátit vodu do lesů tam, kde původně vždy byla, a tím zvýšit jejich stabilitu, druhovou rozmanitost rostlin i živočichů a podpořit zadržování vody v celém půdním profilu. Více si o projektu můžete přečíst zde.

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz