Zákaznická podpora:725 191 660objednavky@anela.cz

V těhotenství si hlavně dopřejte

Nosíte v sobě nový život? Zvláštně krásně smíšený pocit, že? Takový nepředatelný. Ve mně se mixovaly emoce od maximálního sebenaplnění, radosti, štěstí, dojetí, vděčnosti, očekávání, přes strach a obavy, zmatek i smutek, až po vztek a zoufalství. To když už jsem třetí ráno po sobě objímala záchodovou mísu. A taky, když jsem v zrcadle místo své tváře viděla oteklou a opupínkovanou cizí osobu. A taky, když jsem večer nemohla usnout, protože mi to moje unaveně neklidné nohy nechtěly dovolit.

Těhotenství jako příprava na další etapu života

Pro každou ženu je právě prožívané těhotenství jedinečné. To stejné se znovu opakovat nebude. A teď, když už mám dvě za sebou jsem pochopila, že je to vlastně taková příprava na další životní etapu, kterou bychom měly co nejvíc využít pro péči o sebe. Kolik lásky, laskavosti, pozornosti a péče o sebe samu si v těhotenství dopřejeme, a kolik jich jsme schopné přijmout od druhých, tolik jich pak budeme schopné v následujících několika letech dopřát nejen svému malému drobínkovi v náručí, ale také svému muži a svým případným starším dětem.

Jsem si jistá, že vy, co jste už těhotné byly, víte, o čem píšu. Vy, které těhotenství právě prožíváte a vy, které to teprve čeká, neberte to prosím jako takové to blahosklonné „však ty jednou pochopíš“, ale jako tip, za který možná budete jednou vděčné. V těhotenství jde spoustu věcí snáz, právě proto, že jste těhotná. Je to skvělá „výmluva“ a důvod, jak si zajistit a dopřát zvýšenou péči o sebe. Však vy to všem svým milovaným velmi brzy víc než vynahradíte.

Dopřejte si vědomé ne-výkony

Skutečně to nemusíte být zrovna vy, kdo zvládne nakoupit, uvařit, uklidit, atd., atd.?  Vy totiž teď ke své každodenní práci vykonáváte ještě cosi navíc než jindy. Třeba zrovna během dnešní noci jste „vyrobila“ játra a žaludek vašemu děťátku. To je myslím víc než dost. Takže teď, když vás bolí záda, si zacvičte těhotenské pilátes nebo jógu pro těhotné. Svítí venku slunce? Nechte špinavé prádlo v koši, ono tam na vás počká, natřete obličej opalovacím krémem Pozdravím slunce a vyražte za ním do parku nebo do lesa. Vaše tělo i vaše dítě vám budou vděční.

Joga_tehu

Dopřejte si to, co byste si jindy nedopřála

Vnímáte, že by vám každé ráno udělala dobře čerstvě vymačkaná šťáva z ovoce nebo zeleniny, ale nemáte odšťavňovač a na každodenní lisování čas? Tak si tu šťávičku prostě kupte připravenou. Že je to moc drahé? Však teď ušetříte za vínko i kafíčka, ne? Míváte večer tak unavené nohy, že vám nedají spát? Rozmazlujte je. Pravidelnou masáží u profesionála, pěkně každý týden, třeba i několikrát. A taky pravidelnou masáží doma od vašeho muže či starších dětí za vydatné pomoci úžasně voňavého a pečujícího másla Ochráním chodidla. Taky jim hodně pomůže, když budete průběžně po celý den dostatečně pít a přidáte do svého jídelníčku hořčík, třeba v podobě minerálky, dýňových semínek, máku, ryb, květáku nebo rajčat. Ostatně, všechno zmíněné v tomto odstavci se bude líbit i vašemu děťátku.

Dopřejte si být krásná nastávající maminka

Zdravá maminka je krásná maminka. Krásná maminka je spokojená maminka. A spokojená maminka „tvoří“ spokojené miminko. Takže pokud máte obavy, že vám rostoucí břicho potrhá pokožku, pečujte o ni a začněte včas. Klidně hned ten večer, co si definitivně potvrdíte, že jste těhotná. Postačí vám k tomu 10 minut vašeho času, ale přidáte-li víc, nikdo se zlobit nebude, masážní těhotenský olej, třeba Ochráním bříška, příjemná relaxační hudba a něčí ruce, nejlíp vašeho muže. Buďte si jisté, že jemná, ale důkladná masáž pokožky břicha se stane vaším pravidelným rituálem, na který se budete celý den těšit nejen vy, váš muž, ale i vaše miminko. Brzy vám bude na vaše doteky a hlazení odpovídat svými pohyby. A jako bonus si zajistíte jemnou, vláčnou, pružnou a voňavou pokožku bez strií.

Tehu_pece

Pokud vás těhotenstvím provází únava, nedobrá nálada a nečekané pigmentové skvrny či pupínky v obličeji, poděkujte svému tělu a naordinujte si spánek. Je to ten nejlepší lék na všechny neduhy tohoto typu. Svá trápení totiž zaspíte. Po probuzení pak budete silnější a energičtější, takže je snáz přemůžete. A taky, a to je nejvíc, si nebudete vytvářet spánkový deficit do blížícího se náročného šestinedělí, roku či dvou. Pokud by to i tak bylo málo, můžete přizvat na pomoc naše zázračná pleťová séra, hydratační a projasňující Růžové z nebe, lehounké a vyživující Sladce bezstarostná, protizánětlivé a zklidňující Bezstarostná teenka, posilňující a zesvětlující Bezstarostná krása nebo šetrné a pečující Bezstarostný motýl.

Dopřejte si být pro sebe výjimečná a jedinečná. Pro své milované už totiž jste. 

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz