Zákaznická podpora:725 191 660objednavky@anela.cz

Peeling nebo scrub, proč je používat?

Peelingy a scruby se v péči o pokožku celého našeho těla těší čím dál větší oblibě. A není divu. Jejich použití je totiž velmi snadné a příjemné, efekt takřka okamžitý. Díky nim je naše pokožka nejen krásnější a pevnější, ale také zdravější. Pojďte si o jejich přínosech pro naši kůži přečíst více, ať víte, proč je zařadit do své běžné rutiny.

Základní efekt peelingů a scrubů známe asi každá. Odstraní z pokožky vrstvu nečistot a odumřelé kožní buňky. Tím se obnaží mladá a svěží pokožka, která je hladká, jemná a velmi příjemná na dotek. Kromě toho je také na první pohled jasnější, zářivější a zdravější. Přínos pravidelné exfoliace kůže je však daleko větší. 

K čemu jsou naše peelingy dobré?

Peeling nebo scrub? A k čemu jsou dobré

Hlazením, masáží a mechanickým drbáním kůže zvyšujeme její prokrvení, čímž se také více okysličuje. Tím dochází ke stimulaci a podpoře jejích regeneračních procesů a k rychlejší obnově buněk. Zároveň podporuje detoxikaci organismu, protože z buněk pomáhá odstraňovat nahromaděný maz, nečistoty a další nechtěné látky (toxiny), které sem naše tělo vyloučilo.

Perfektně očištěná kůže a otevřené póry pak snadněji přijímají hydratační nebo vyživující látky, na které v našich Drbnách nikdy nezapomínáme. Ty pak dále podporují buňky k rychlejší a efektivnější práci, tvoří více kolagenu a elastinu. 
Díky tomu je kůže pevnější i pružnější. Vyhlazují se nechtěné linky, vrásky i tzv. pomerančová kůže nebo-li celulitida, strie a jizvy blednou nebo zmizí úplně, zbavíte se také potíží s tzv. jahodovýma nohama, tedy černých teček, zanícených pupínků a zarostlých chloupků na nohách.

Peeling nebo scrub? A k čemu jsou dobré

Jaká bude vaše kůže po použití Drbny?

Peeling nebo scrub? A k čemu jsou dobré

  • mladistvá a prozářená
  • hladká, hebká a jemná
  • pevná a pružná
  • barevně sjednocená
  • s jemnější texturou
  • příjemně hydratovaná
.
.

Kdy nejlépe peeling provádět?

Ačkoliv vaše touha ukázat efekt právě provedené exfoliace celému světu může být velká, doporučujeme si tento rituál dopřát večer před spaním. Jednak se tím celkově zklidníte, naladíte na sebe a bude se vám pak snáze usínat i kvalitněji spát. A jednak také proto, že kožní buňky nejlépe regenerují v noci. Vaše pokožka tak mnohem lépe využije všechny účinné látky, které z našich peelingů nebo i z následného promazání některým tělovým máslem získá.

Peeling nebo scrub? A k čemu jsou dobré

Největší přínos z peelingu budete mít, když ho budete provádět po delší prohřívací koupeli nebo během saunování či těsně po něm. Kůže se totiž v průběhu těchto wellness procedur rozehřívá, buňky se otevírají a tělo se mnohem snáze a rychleji zbavuje všech odpadních a toxických látek. Ty pak spolu se všemi, díky rozmáčení snadno se odlupujícími, buňkami peelingem odstraníte pryč.

Jak peeling správně používat?

Způsob použití peelingů a scrubů je zpravidla velmi podobný. Liší se jen v množství použité vody. To závisí na hutnosti jednotlivého produktu. Naše Kávová drbna vám bude nejlépe fungovat, když budete mít pokožku hodně mokrou. Kávová zrníčka po ní budou pěkně klouzat. Naopak Mátová drbna si zase žádá pokožku suchou nebo jen zlehka vlhkou. To proto, aby se příliš rychle nerozpustily obsažené krystalky soli a cukru, které zajišťují potřebnou abrazi.

Hmotu peelingu (scrubu) naberte prsty do dlaně. Začněte nejprve menším množstvím, abyste nejprve zjistily, jak se peeling chová a jaká intenzita drhnutí je vám příjemná. Určitě se bude lišit dle opečovávané části těla. 

Následně peeling rozetřete po kůži a jemnými krouživými pohyby pokožku masírujte, drbejte. Délka a intenzita masáže je čistě na vás. My doporučujeme každému místu věnovat pár minut, na bocích, hýždích, ale i stehnech se nemusíte bát přitlačit a vydržet déle. 

Až si tuto slast náležitě užijete, peeling stačí ze sebe smýt čistou vodou. Mytí mýdlem, gelem apod. už není potřeba. Čistější už být totiž nemůžete a navíc byste zbytečně snížily efekt obsažených látek v peelingu.

Naše Drbny jsme koncipovaly tak, aby vaší pokožce dodaly přesně to, co potřebuje a další péči už nepotřebovala. Všechny zanechají vaši kůži hedvábně vláčnou a jemnou bez žádného nebo jen mírného pocitu mastnoty. Pokud je vám to však příjemné a cítíte tu potřebu, můžete ošetřenou pokožku po osušení promazat nějakým výživným tělovým máslem nebo mlékem. Právě v tuto chvíli si buňky z této péče vezmou maximum. Vaše chodidla večer, kdy vám nebude vadit, že jsou mastná, jistě ocení hojivý a pečující efekt našeho másla Ochráním chodidla. Pokud trpíte na křeče svalů nebo syndromem neklidných nohou opečujte své nohy hořčíkovým máslem Klidné nožky

 

Naše tipy

Peeling a scrub, pojmy, co se často zaměňují. Jaký je mezi nimi rozdíl?

Peeling mívá více gelovou nebo krémovou konzistenci. Odumřelé buňky a nečistoty z pokožky odstraňuje jejich rozpuštěním, a to buď chemickým nebo enzymatickým působením. Na pokožku působí šetrněji než scruby, přitom je jejich účinek obdobný. Pro péči o pleť obličeje jsou vhodnější, neboť ji zpravidla nedráždí a lze je použít i na pleť citlivou.

Scrub oproti tomu, jak už název napovídá, ve svém složení obsahuje větší a tvrdší částice, jejichž pomocí se čistě mechanickým působením z pokožky odumřelé buňky a nečistoty „odrhnou“. Jsou skvělými pomocníky v péči o tělo. 

Slova, kterým možná nerozumíte

Exfoliace pokožky – proces, při kterém jsou odstraněny odumřelé kožní buňky. 

Abraze – mechanické obrušování

Enzymy – zpravidla bílkoviny, které v živých organismech urychlují různé procesy. Mohou být označovány jako tzv. biokatalyzátory.

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz