Zákaznická podpora:725 191 660objednavky@anela.cz

Zadržovat vodu nese své plody, v pleti i přírodě

Ekologie je základním pilířem Anely, proto se každý den staráme, abychom mohly přírodě oplácet její štědrost a při příležitosti dne Země jsme se s vámi chtěly podělit, jak se naše snaha vyplácí. Díky vaší podpoře můžeme rozvíjet náš projekt Příroda vám a vy přírodě, který se podílí ve spolupráci s neziskovou organizací JARO Jaroměř na zadržování vody v oblasti Východočeské Sahary.

Voda je život, proto je třeba ji zadržovat

Proč je hydratace tak důležitá? Jednoduše proto, že je na ní závislé vše živé. Důležité procesy v těle, krásná pleť bez vrásek, ale i udržení příjemného klima a přirozené rozmanitosti v přírodě. Avšak vlivem našeho každodenního počínání není snadné ji v dostatečné míře zadržet na správném místě. Právě proto je tak nutná konzistentní podpora. Své pleti naordinujete hydratační sérum. Ale totéž je třeba dopřát také prostřednictvím přímé aktivní ochrany i naší planetě. A právě o tu usilujeme v našem dlouholetém projektu Příroda vám a vy přírodě.

Přírodu nezatěžujeme

V Anele naše fungování a celou svou ekologickou stopu neustále vylepšujeme. Od přírodního složení produktů, přes eliminaci odpadů až po reálnou podporu ekologicky smysluplných projektů, které mají reálný dopad na zdraví krajiny. Aktivita ochranářské skupiny JARO Jaroměř směřující k zadržení vody a uzdravení krajiny na Východočeské Sahaře se od samého počátku naší spolupráce v roce 2021 stala naší srdcovou záležitostí. Proto o tento projekt společně s láskou stále a průběžně pečujeme a dále jej finančně podporujeme. Máme velkou radost, že projekt běží jako na drátkách a že zde příroda nerušeně koná své zázraky. Jsme vděčné, že jí tímto můžeme vracet, co si z ní bereme.

Důkaz místo slibů

Chceme, abyste věděli, že právě vaše podpora pomohla obnovit přírodní procesy tam, kde ještě před nedávnem řádily bagry. S každým nákupem u Anely tak podniknete důležitý krok vstříc lepší budoucnosti pro vás, pro vše živé, ale i pro další generace. Ochranu a obnovu přírody bereme velmi odpovědně, proto raději, než do pozlátka investujeme právě tam, kde to má skutečný smysl, kde je skutečně vidět cesta k trvalé udržitelnosti. Jsme velmi vděčné, že se s námi o tuto důležitou práci a poselství v jednom dělíte.

Zadržovat vodu nese své plody, v pleti i přírodě

Když krása pomáhá…

Díky vaší podpoře jsme mohly tento projekt podpořit částkou již 242 543 Kč, která pomohla v oblasti zvané Východočeská Sahara zbudovat tři vodní tůně pro obnovu místní biodiverzity (rozmanitosti). Již minulý rok jsme se zaradovaly nad novým životem, který sem proniká. Populace obojživelníků (skokani, kuňky, rosnička, čolek), vodního, lučního i lesního hmyzu a také plazů se zde postupně pěkně zabydlují a po stavebních pracích už téměř není památky. Zadržení vody v tůních však nemá pouze lokální význam. Rozšiřující se počet takových projektů pomáhá udržet stabilitu v celé naší přírodě a zajistit tak dostatek vody pro každého z nás. 

A co budoucnost?

Vidíme, že se naše pomoc vyplácí, proto nepolevujeme ve svém úsilí a projekt intenzivně podporujeme dál. Stále totiž potřebuje naší péči, a ještě dlouho bude. Křehkou rovnováhu přírody je nyní, více než kdy jindy, třeba udržovat v chodu. V krajině už totiž přirozeně nejsou velká zvířata, která by spásala nálety a udržovala bezlesí. Musíme je proto nahradit my. I nadále tak budeme nad naším projektem bdít, abychom zajistily dlouhodobou funkčnost tůní a přírodě tak stále děkovaly za vše, čím nás štědře obdarovává.

Děkujeme, že s námi pomáháte.

Chtěli byste si přečíst víc o tomto projektu, našemu přístupu k ekologii a důležitosti vody pro přírodu? Zde jsou další naše články na toto téma:

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz