Zákaznická podpora:725 191 660objednavky@anela.cz

5. díl: Hydratace a výživa jdou ruku v ruce

Pleť jsme společně v minulých dílech vyčistily a vyživily. Nyní si žádá bohatou hydrataci a ochranné vrstvy, aby mohla po celý den správně fungovat. Proč je tento krok 2 v 1? No, jednoduše proto, že jedno bez druhého nelze. Pojďme se společně podívat, jak tento systém vlastně funguje.

Hydratace

Jak dodat pleti po zimě šťavnatost? Napumpovat ji vodou.
Stejně jako je jarní příroda díky roztávajícímu sněhu či vydatným dešťům plná života, narůstající síly, svěžesti a pulzující energie. A vaše pleť doslova baží po tomtéž. Ze vzduchu to však nejde. Nezbývá než jí dopomoci.

Jednak zvýšeným pitným režimem, ale také na povrchu pomocí hydratačních sér nebo krémů. 
Ty fungují jen a pouze díky účinným složkám. Jejich ideální sestava a poměr je už tak trochu alchymie a know-how každé značky. Ale mezi největší tahouny patří kyselina hyaluronová či houba tremella. Jejich největší koncentraci zpravidla najdete právě v pleťových hydratačních sérech.

5. díl: Hydratace a výživa jdou ruku v ruce

Výživa

Aby byla pleť stále pružná, pevná a vitální, potřebuje kromě vody i dostatek minerálů, vitamínů, bílkovin a dalších stavebních prvků. Bez těchto „cihel“ nejdou postavit kvalitní základy - OBNOVA, REGENERACE a ÚČINNÝ ŠTÍT.

5. díl: Hydratace a výživa jdou ruku v ruce

Pokud je pleť nedostane, strádá. Doslova hladoví a reaguje podrážděně. V praxi to vypadá tak, že můžete vypadat unaveně, vrásky jsou výraznější a pleť je na omak zhrublá. S přibývajícími svíčkami na narozeninovém dortu se tato propast mezi vámi a vaší pletí může ještě prohloubit.

Co vám pleť v mládí odpustí, vám ve zralejším věku ráda otluče o hlavu. S narůstajícím věkem je tak zapotřebí zintenzivnit úsilí i přijaté množství živin, které si žádá.

Když na kvalitě záleží

Čím čistější, komplexnější a pleti blízké složení produktu je, tím více cenných složek z něj dokáží buňky nasát. Rozhodně se vyhýbejte levné výplňové kosmetice a pečlivě studujte všechny ingredience. Jedině tak se může pleť projevit ve své plné kráse.

Jak si vybrat ideální produkt?

Na jaře by se vaše pleť mohla cítit zadušeně pod nánosem hutných ochranných vrstev. Zaměřte se proto na lehké složení produktů a nechte ji nadechnout se. Je nutné pohlídat také obsah aktivních látek a antioxidantů, které ji ochrání před sluncem, nečistotami i vrstvou případné dekorativní kosmetiky.

Vhodnými společníky v tomto období jsou zejména vitamíny C a E, ochránci před oxidačním stresem a strážci věčného mládí. Vhodné je zařadit i vitamín A v přírodě známý jako bakuchiol, který rozdmýchá přísun kolagenu.
Naše produkty jdou však ještě dál. Jsou doslova zázračným lektvarem, který probudí pleť k životu. Každý výrobek obsahuje komplex nejkvalitnějších rostlinných olejů a šetrných rostlinných extraktů s vysoce antioxidačními, protizánětlivými a antimikrobiálními účinky, ale v mnoha případech také aromaterapeutický přínos.

Hydrataci a výživu jedině společně

Proč nestačí jedno nebo druhé? Pečující oleje ve výživném krému samy o sobě neumí hydratovat a hydratace se sama o sobě v pleti neudrží. Spojte jejich síly, pleť v sobě díky tomu hydrataci uzamkne a okamžitě se rozzáří.

5. díl: Hydratace a výživa jdou ruku v ruce

Mám už hotovo?

Nyní už jsme v samotném závěru péče o pleť, připomeňme si však další opomíjený krok v péči o pleť, a tím je SPF ochrana. Jaké škody může její vynechání na pleti napáchat a jaké produkty vybírat se dozvíte již brzy v posledním díle našeho jarního seriálu.

.
.
.
.
Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz